Teva Pharmaceutical Industries, която управлява бизнеса на „Актавис” у нас

...
Teva Pharmaceutical Industries, която управлява бизнеса на „Актавис” у нас
Коментари Харесай

Собственикът на „Актавис” с масови съкращения

Teva Pharmaceutical Industries, която ръководи бизнеса на „ Актавис” у нас от 2016 година, разгласи че редуцира 25% от личния състав си, което е близо 14 000 чиновници. Това е част от двугодишната стратегия на компанията за понижаване на разноските. Мерките, по-голямата част, от които ще бъдат осъществени през 2018 година, също по този начин плануват продажбата на част от индустриалните и проучвателен предприятия, както и прекъсване изплащането на дивиденти.

Планът за деяние е част от политиката на новия шеф на компанията Каре Шулц, който встъпи в служба при започване на ноември. Целта е през 2018 година разноските да бъдат съкратени с 3 милиарда USD. Дългът на Teva Pharmaceutical Industries е в размер на 35 милиарда USD откакто заплати за „ Актавис” цена от 40.5 милиарда USD.

Реализирането на проекта за съкращения ще коства най-малко 700 млн. USD и то единствено за дейностите, които ще бъдат осъществени през второто и третото тримесечие на идната година. Разходи ще има и по закриването или намаляването на активността на фабрики, проучвателен обекти и офиси.

Големият въпрос е кои страни ще обиден съкращенията. В известието до медиите информация по този въпрос липсва. Според израелски медии в страната без работа ще останат 1700 чиновници. Това накара профсъюзът „ Хистадрут” да провежда стачка на 17 декември. Премиерът Бенямин Нетаняху също прикани Шулц да „ ограничи оптимално съкращенията” в страната.

Според анализатори програмата за понижаване на разноските повече сякаш е фокусирана върху оцеляването на компанията, в сравнение с върху нейното усъвършенстване, а това ще докара до мощен негативен резултат върху конкурентоспособността й.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР