Тествали сме около 3% от хората от началото на пандемията

...
Тествали сме около 3% от хората от началото на пандемията
Коментари Харесай

Михаил Константинов: 5% от българите са срещали вируса, как да четем статистиката

" Тествали сме към 3% от хората от началото на пандемията от ковид. Броят на хората, които са срещнали вируса, е към 5% , колкото е и в Европа. " Това сподели пред Българска национална телевизия Михаил Константинов.
Има данна, която нараства – това е обшият брой на проучванията. Ние усилваме тестванията, усилваме инфектираните. Но процентът заразяемост остава същия. Коректното отношение към развиването на болестта е работата с относителни цифри – следете процентите. България по смъртност води в Европа към 5:1. На развитите страни им водим 10:1. България продължава да е един от отличниците на света. А най-големият първенец е Китай , той е 10 пъти по-добре от България. При индикатори на база глава от популацията. Броят на инфектираните може да зависи вероятно от броя на тестванията, само че броят на умрелите е този, който е. ", изясни той.
Интересна наклонност отрази професорът, която и вирусолози удостоверяват: " И у нас, и в Европа, общият брой на инфектираните пораства и то прекомерно бързо в последно време. Но броят на умрелите мощно понижава дневно. В Европа най-високата преди месец беше 5 000 дневно, в този момент е към 300, какво значи това – че от ден на ден се заразяваме, само че по-малко умираме, т.е. свикнахме с вируса. "
Още за смъртността и статистиката:
Какъв е процентът на инфектираните от тестваните значимо е да се схванат данните – в случай че е имало 150 000 теста, от тях 120 000 са на разнообразни ЕГН, 30 000 са били повторени. Значи би трябвало да се счита. Освен това, з аразен никога не значи болен. Смъртността измежду болните е висока, относително, само че в случай че единствено сте инфектиран – тя е ниска . Затова би трябвало да се внимава, разясни още той за това по какъв начин да следим и разчитаме индикаторите от статистиката за ковид.
Грешките в статистиката първоначално при заработването на единния информативен портал и при започване на пандемията математикът изясни по този начин: " Това не е неточност в системата, а просто подаваните данни не са били задоволително добре тествани... Хората, които работят с единния информативен портал и системата, са наясно по какъв начин да работи. Сега системата създава толкоз точни данни, колкото са подадените "
Константинов разясни, че в системата данни могат да вкарват единствено хора с електронен автограф , с който се разпознава всеки влезнал, само че самият електронен подпис  е доста добре предпазен. Практически 100% сигурен., сподели Константинов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР