Тепърва европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще провери има ли

...
Тепърва европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще провери има ли
Коментари Харесай

Кьовеши отрича да има открит конфликт с прокуратурата в България

Тепърва европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще ревизира има ли към този момент подадени сигнали за закононарушения в България. Такива обаче към този момент има от Италия и Германия, по думите ѝ.
Припомняме, че от 1 юни Европейската прокуратура проработи публично. Тя проверява единствено закононарушения, нарушаващи финансовите ползи на Европейски Съюз, като към този момент има система за подаване на сигнали -!
 Европейската прокуратура ще следи за злоупотреби с европарите за ковид Европейската прокуратура ще следи за злоупотреби с европарите за ковид
Европейската прокуратура се чака да реагира навреме на всеки сигнал във връзка разходването на европари за възобновяване след к...
Случаите се записват и разпределят към европейките делегирани прокурори и те ще би трябвало да рапортуват дали попадат в юрисдикцията на европейската прокуратура.
Що се отнася до неприетите 6 от 10 български оферти за делегирани прокурори, Кьовеши съобщи пред Българска национална телевизия, че въз основа на вътрешните правила има лични процедури и опита на претендентите за това дали дават отговор на другите критерии. Направена е вътрешна инспекция и някои претенденти са върнати, тъй като нямали опит като прокурори. Имало претенденти за делегирани прокурори, които нямат опит като прокурори в следствието на финансови закононарушения. Сега Лаура Кьовеши чака нови оферти от България, с цел да бъдат запълнени всички 10 места за България.
Тя чака повече случаи от България. " България не е страната с най-голям брой делегирани прокурори ", безапелационна бе Лаура Кьовеши.
При установяване броя на европейските делегирани прокурори европейската прокуратура имала диалог с всяка държава-членка. Броят на прокурорите е обвързван с броя на случаите, които да проверяват страни и зависи от характерните особености на правосъдната система на всяка една страна, изясни Кьовеши.
 Лаура Кьовеши идва в София Лаура Кьовеши идва в София
Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши ще посети София напълно скоро. Това заяви тя в изявление за БНР, откакто през днешния ден бе даден формален...
Тя увери, че няма спор и напрежение с българската прокуратура, като разговорът продължава. Лаура Кьовеши би желала да се срещне с националните управляващи на България, като посети страната. В отговор на въпрос по кое време ще посети България, тя отговори сбито: " Скоро ".
Знам, че упованията към европейската прокуратура са огромни, ние сме мощен екип с положителни експерти, които са доста ерудити и правилни. Мотивацията ни е огромна и нямам никакви подозрения, че ще вършим добра работа, добави Кьовеши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР