Тенисът несъмнено е сред най-популярните индивидуални спортове в световен мащаб

...
Тенисът несъмнено е сред най-популярните индивидуални спортове в световен мащаб
Коментари Харесай

Огромни финансови проблеми тормозят женския тенис: WTA с важна крачка към спасение

Тенисът безспорно е измежду най-популярните самостоятелни спортове в международен мащаб и това разрешава на най-хубавите играчи да печелят големи суми от наградните фондове на огромните шампионати. Надпреварите от Шлема съвсем всяка година оферират по-привлекателни чекове за първенците, защото спонсорите непрестанно се множат и прегледен образец е случилото се на тазгодишния US Open, където Карлос Алкарас и Ига Швьонтек прибраха по 2,6 милиона $ поотделно.

За страдание, то нещата надалеч не стоят по този начин при конкуренциите от по-ниска категория и женският тенис се намира допълнително от деликатна позиция. Оказва, че мъжете заработват със 75 % повече от своите колежки в хода на годината, а само изключение вършат надпреварите от категория WTA 1000 в Пекин (не е провеждано от 2020-та), Маями, Индиън Уелс и Мадрид. Оказва се обаче, че WTA среща съществени компликации да догони финансовите параметри на ATP и даже изброените събития са покривани с цената на невъзможни старания. Ако се позовем на реномираното издание The Times, то организацията е натрупала 8-цифрени задължения и страда от липса на нови вложители.

Точно това е подтикнало Стив Саймън да продаде 20 % от дяловете на Женската тенис асоциация, а купувачът ще бъде частната консултантска компания - CVC Capital Partners. По този метод ръководителят на WTA има за цел да обезпечи задоволително добър стандарт на тенисистките, тъй че техният труд да бъде оптимално подравнен с този на състезателите в мъжкото направление на спорта. Въпросната договорка е утвърдена и от тримата представители в Борда на шефовете, а гласуването за предприемането на тази стъпка е била извършено по време на US Open, единствено че формалните резултати все още не са оповестени. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР