Тенис специалистът и треньор на американската суперзвезда Серина Уилямс -

...
Тенис специалистът и треньор на американската суперзвезда Серина Уилямс -
Коментари Харесай

Муратоглу: Календарът е лудост, играчите трябва да избират между Европа и САЩ

Тенис експертът и треньор на американската суперзвезда Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, счита, че играчите ще бъдат принудени да избират дали да вземат участие на US Open в Ню Йорк или на “Ролан Гарос” в Париж. Откритото състезание на Съединени американски щати ще се организира по проект сред 31 август и 13 септември, а French Open тази година ще се състои от 27 септември до 11 октомври, защото поради пандемията от ковид нямаше по какъв начин да стартира в края на май, както всякога.

“Календарът е полуда. Не зная какво ще се случи, само че едни играчи ще бъдат по-подготвени от други”, показа в Zoom изявление за Tennis365 от академията си в Ница Муратоглу.

Изглежда невероятно, изключително да сменяш континентите, да сменяш настилките. Това, което прави обстановката още по-луда са рестрикциите при пътешестване и карантина. Как да се оправиш? Не виждам по какъв начин нещата ще се получат, това би било допустимо единствено в случай че има интернационално предписание, позволяващо да спортистите да пътуват нявсякъде без карантина.

Мисля, че на процедура играчите би трябвало да избират - оставаш ли в Европа, или отиваш в Америка? Трябва да забележим дали ще има карантина, когато се върнеш в Европа от Съединени американски щати. Ако има такава, би трябвало да избереш - Щатите или клей сезона в Европа.

За един професионален състезател е значимо да играе, само че в кратковременен проект той би трябвало да избере сред Съединени американски щати и Европа”, разяснява още Муратоглу.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР