Темпът на възстановяване след пандемията на коронавируса и политическата промяна

...
Темпът на възстановяване след пандемията на коронавируса и политическата промяна
Коментари Харесай

Goldman Sachs прогнозира огромен спад в акциите на Apple през 2021 г.

Темпът на възобновяване след пандемията на ковид и политическата смяна в Съединени американски щати може да докара до огромни промени в пазарите през 2021 година, от които вложителите ще се опитат да се възползват. Поради тази причина Goldman Sachs e подготвил два листата с хрумвания за покупка и продажба на акции, котирани от Северна Америка, съгласно целевите цени за идващите 12 месеца, предава. 

Банката пресмята, че акциите на Apple ще паднат с цели 43,5%, поставяйки ги при 12-месечна ценова цел от 75 $, спрямо 132,69 $, с които завърши през 2020 г. Apple беше един от най-големите спечелили през предходната година с 80% отскок. Въпреки това, Goldman Sachs към този момент намали компанията като пут алтернатива за първи път през април, заради забавянето на търсенето на iPhone и задържането в напредък на услугите.

В листата с евентуални покупки класацията се води от фармацевтичната компания Regeneron, с прогноза за 64% растеж в цената на нейните акции през 2021 година Анализаторите на банката слагат акцията на компанията на 12-месечна целева цена от 793 $ спрямо 483.11 $, с който 2020 година завърши. 

Лечението на Regeneron с антитела против Сovid-19 получи позволение за незабавна приложимост от администрацията на Съединени американски щати и беше предоставено на американския президент Доналд Тръмп, когато той се болести с вируса. Въпреки евентуалния си напредък в кратковременен проект обаче, от Goldman признават, че създаването на ваксини може да го остави на назад във времето.

Сред стойностите, които също чакат положително показване през 2021 година, са биотехнологичните компании Incyte и Vertex, с планирана преоценка на техните дялове надлежно от 52,9% и 45,1%. 

С предстояща преоценка от 38,7% следват компанията за аромати и козметика International Flavors & Fragrances и авиокомпанията United Airlines. Двете могат да се възползват от някакво връщане към нормалността след пандемията. Същото важи и за Ralph Lauren, чиито акции ще набъбнат с 35,9% съгласно прогнозата на Goldman.

Сред известните компании се виждат обилни нараствания и в Amazon (+ 29%), Alphabet (28,4%), Exxon Mobil (+ 26,2%), General Motors (+ 24,9%) ) и Netflix (23,9%).

След колапса на Apple, класацията на Goldman Sachs слага една от най-големите корпорации в областта на осведомителните технологии, известна със своите принтери, лични компютри и сървъри - HP, за която предвижда спад от 43,1%. Докладът планува, че акциите на консултантската компания Robert Half и доставчиците на водни технологии A. O. Smith и Xylem ще намалеят с повече от 30% през идващите 12 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР