Темата целулит е неизчерпаема и се актуализира всяка година с

...
Темата целулит е неизчерпаема и се актуализира всяка година с
Коментари Харесай

Целулитът и храненето - I

Темата целулит е неизчерпаема и се актуализира всяка година с настъпването на първите топли дни. Мненията какво съставлява и за какво се появява са не една и две. Ето и кои са най-разпространените:

Целулитът е заболяване на подкожната мастна тъкан.

Дължи се на женските полови хормони естрогени и на особеностите на нашата конструкция. С други дума всяка една представителка на нежния пол е сполетяна от целулита в една или друга степен.

Това е увреждане на мастните кафези, породено от затлачването на отрови в организма.

Във всички тези теории има истина, само че първите две мисля са прекомерно крайни - по какъв начин е допустимо грапавините по кожата да бъдат хем заболяване, хем норма. Затова най-разумно наподобява третата – целулитът е следствие от нездравословния метод на живот, също както пожълтяването на зъбите при всички пушачи.

Токсините постъпват в организма ни с некачествената храна, нечистата вода, въздухът, изпълнен с автомобилни газове. Черният ни дроб има задачата да ги обезврежда, само че с годините стартира да се затруднява и те се отсрочват в мастните ни кафези, като ги деформират до неразбираемост. Най-уязвимите места са тези, в които мускулна маса е малко – дупето, горната част на бедрата, корема.

Как да се борим с тази злина? Ако живеем в огромен град, на процедура е невероятно да се изолираме от всички нездравословните субстанции. Но в нашите благоприятни условия е най-малко, да променим метода си на хранене.

Какво подхранва целулита:

Всички консерви, салами и полуфабрикати, чипсове и бърза храна, тъй като съдържат прекомерно доста консерванти други химически добавки.

Пушените и мощно препечени на грил меса (включително и пиле), тъй като в тях се образува бензопирин – мощен.

Тлъстото месо, тъй като от една страна съдържа доста наситени мазнини, а от друга точно в тях се натрупват нездравословните субстанции от промишленото развъждане на животни – пестициди, хормони и други

Бяло брашно, рафинирана захар, маргарин и всичко създадено от тях – сладкиши, закуски и самун.

, които се състоят от изкуствени оцветители, ароматизатори и (обикновено аспартам).

Продължава: Целулитът и храненето - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР