Темата на спора вече е далече от Истанбулската конвернция. У

...
Темата на спора вече е далече от Истанбулската конвернция. У
Коментари Харесай

Проф. Михаил Неделчев: Истанбулската конвенция се използва за истеричен антиевропеизъм

Темата на разногласието към този момент е надалеч от Истанбулската конвернция. У нас имаме пет закона, които вземат решение въпроса за насилието на дами в домашни условия. Сигурен съм, че въвеждането на Истанбулската спогодба няма да промени картината с безусловно нищо – най-вече да се отчетат едни пари, усвоени от фондации. Проблемът, който разбуни духовете, е по-глобален и метафизичен, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия блогърът Иван Стамболов-Сула.

Идеята на джендър философията е да се внуши, че човек е полубог - замяна на богочовечеството с човекобожеството. Тя е рискова с това, че подменя схващането полът да се приема като нещо обективно и да се схваща като нещо субективно, уточни Стамболов. Проблемът е, че конвенцията смесва две разнообразни неща. Тя пази едни повече от други.

Жените са показани като жертва, а мъжете като агресор, което единствено по себе си е стандарт, а се твърди, че конвенцията би трябвало да се отстраняват стандарти, съобщи още Иван Стамболов.

Проф. Михаил Неделчев посочи, че Истанбулската спогодба е интернационална спогодба на Съвета на Европа. Дебатът се води много острастено и от двете страни. Мисля, че той би трябвало да се успокои, добави той. Основният недостатък на Истанбулската спогодба е нейната недоизказаност. Проблемът е, че конвенцията се употребява се да се разпростира един нервен антиевропеизъм, съобщи проф. Неделчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР