Телефонни измамници от Ветово, Русенска област, са задържани за телефонна

...
Телефонни измамници от Ветово, Русенска област, са задържани за телефонна
Коментари Харесай

Задържани за телефонна измама в Гърция се оказаха от Русенско

Телефонни измамници от Ветово, Русенска област, са арестувани за телефонна машинация, осъществена на територията на Гърция.

Операцията по отношение на водено досъдебно произвеждане на терефонни измами е осъществена на 13 юли. Действията са извършени от чиновници на Главна дирекция “Национална полиция ”, Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Русе и Плевен със съдействието на техни сътрудници от Солун. Във вчерашния ден 81-годишна жена от гръцкия град Янина е била излъгана да съобщи 14 000 евро по познатата скица - позвъняване от доктор за случай с непосредствен, нуждаещ се от пари за незабавна интервенция.

В резултат на подхванатите дейности са арестувани участниците в телефонната машинация - поданици на град Ветово. При последвали процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани предмети, относими към разследваната незаконна активност.

Паралелно с това в град Янина служители на реда от Солун са задържали българска гражданка, взела участие в схемата като муле и сега на задържане у нея е открита и паричната сума на жертвата.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Русе.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР