Тежки дни предстоят за тазвечершния съперник на ЦСКА в Лига

...
Тежки дни предстоят за тазвечершния съперник на ЦСКА в Лига
Коментари Харесай

Рома с невероятни дългове - клубът е пред фалит

Тежки дни предстоят за тазвечершния противник на ЦСКА в Лига Европа - Рома поради стореното от предходното управление на клуба, който мина в ръцете на американци през август.

На последното заседание на акционерите е било обявено, че задълженията на " вълците " към този момент са в размер на 394 милиона евро.

По-лошите вести идват от самостоятелния инспектор, който е открил, че от октомври клубът е изгубил близо 94 милиона евро, а всичко това е поради това, че Рома не се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Вина за неприятните финансови резултати има и пандемията от ковид, като вредите от нея към този момент се правят оценка на към 204 милиона поради по-ниските доходи от спонсори и авторски права.

Сега упованията са да стартира бързо понижаване на разноските, а в това влиза и допустима разлъка с някои от звездите. Припомняме, че треньорът Пауло Фонсека и играчите към този момент понижиха заплатите си, с цел да спестят 30 милиона евро на бюджета, само че надали ще са склонни на други отстъпки.

Двубоят ЦСКА - Рома е от 19:55 часа на стадион " Васил Левски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР