Тежка загуба претърпя Барселона от Ювентус с 0:3 в Шампионската

...
Тежка загуба претърпя Барселона от Ювентус с 0:3 в Шампионската
Коментари Харесай

Тъжeн рекорд за Меси и Барселона

Тежка загуба претърпя Барселона от Ювентус с 0:3 в Шампионската лига нощес. За първи път след 13 години " каталунците " не приключиха като победител в групата си европейския клубен шампионат.

Домакините изоставаха с 0:2 още до 20-ата минута. Оказа се, че в никакъв случай до момента тимът не е допускал толкоз бързи два гола на " Камп Ноу " в шампионата.

Барса е и единственият отбор, който печели първите си 5 мача в групата, само че не финишира отпред в класирането. " Лос кулес " събраха 15 точки, само че с толкоз е и Юве, който взе преимущество в директните дуели с помощта на снощния резултат.

Излезе и любопитна статистика, обвързвана с Лионел Меси. Аржентинецът насочи цели 11 удара към вратата на Ювентус, само че по този начин и не съумя да се разпише. 7 от изстрелите на Меси бяха избавени от ветерана Джанлуиджи Буфон (3 през първото полувреме и 4 през второто). От останалите удари на Лео, три бяха блокирани от съперникови футболисти, а един излезе в навън.

От сезон 2003/04, след като Opta събира и обобщава сходни данни, нито един футболист в Шампионската лига не е имал 7 удара в очертанията на вратата, без да вкара гол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР