Тежка проверка върви в момента в областната дирекция на МВР

...
Тежка проверка върви в момента в областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Гръм и мълнии! Инспекторатът на МВР разкоства директорът на полицията във Враца Янко Янколов

Тежка инспекция върви сега в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, научи извънредно организация BulNews. От предишния четвъртък Инспекторатът на вътрешното ведомство разкоства активността на шефа на локалната полиция Янко Янколов. Поводът за това е сигнал до министър Младен Маринов, подаден от зам.-директора Николай Григоров, който има съмнения за съществени нарушавания, осъществявани от неговия шеф.
Още на 31 август организация BulNews заяви, че се приготвя отворено писмо до министъра против Янколов. Оказа се, че за написването му са били нужни два месеца и в последна сметка на 30 октомври то е било получено на „ 6-ти септември “ в столицата.

Нов трус в Министерство на вътрешните работи Враца! Зам.-директорът на полицията Григоров излезе в дълъг болничен, написа отворено писмо до министъра срещу Янко Янколов

В сигнала са посочени няколко груби нарушавания на разпоредбите на Министерство на вътрешните работи и на закона. В него се твърди, че старши комисар Янко Янколов се е настанил непозволено във ведомствено жилище, което се намира в региона на пл. „ Македония “ във Враца. В нарушаване на вътрешните правила е изработен главен ремонт на парцела за сметка на Министерство на вътрешните работи в случай, че е трябвало той да покрие разноските. До този миг от настаняването в него шефът не е заплащал консумативите на жилището и те се натрупат на сметката на регионалната дирекция, което също е съществено нарушаване.
В сигнала до министър Маринов се твърди, че шефът на полицията във Враца пътува постоянно до София, където живее фамилията му. За задачата се употребяват служебните коли „ Тойота Лексус “ и „ Опел Вектра “ и за това няма издадени нужните документи. Всичките пътувания до столицата са били за сметка на бюджета на вътрешното ведомство. Още на първата му конференция старши комисар Янколов бе запитан непосредствено от кореспондент на BulNews дали употребява коли на Министерство на вътрешните работи, с цел да се прибира у дома и тогава той публично отхвърли да го прави. Сега се оказва, че информацията на медията ни е била точна.
В тлъстия по размер сигнал има и изказвания, че Янколов не се е записал по сегашен адрес и по този метод е направил опит да заобиколи вътрешните правила за употреба и отчетността на ППС и по този начин да не е в нарушаване на заповедта за реда за прилагане на служебни коли.
Безспорно едно от най-тежките обвинявания е за противоречивите му способи на ръководство на дирекцията и неуважение на човешкото достолепие. В резултат на това са напуснали огромна част от управителните чиновници, като са посочени длъжностите им. Същото всеобщо овакантяване е имало и в регионалната дирекция във Видин, до момента в който е била ръководена от Янколов.
Любопитен е и незнайният до момента факт, че шефът на полицията във Враца е изгонил от ежедневните оперативки шефа на РДПБЗН Николай Димитров, на който е неразрешено да участва на тях. За първи път е била прекратена и връзката с началника на районния офис на ДАНС Пламен Тончев и то още веднъж по виновност Янколов.
Проверката на Инспектората на Министерство на вътрешните работи ще продължи и на следващия ден, като не е изключено след нейните констатации в регионалната дирекция да има нов шеф. Случайно или не, само че предишният четвъртък, щом посрещнал проверяващите от София, Янко Янколов на тичешком още същата вечер е изнесъл багажа си от ведомственото жилище. На този стадий не е ясно дали ще го връща…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР