Технологиите в глобален мащаб се развиват с изключително бързи темпове

...
Технологиите в глобален мащаб се развиват с изключително бързи темпове
Коментари Харесай

Геймингът – развлечение, професия или и двете?

Технологиите в световен мащаб се развиват с извънредно бързи темпове и наред с доста други сфери на живота доведоха до гражданска война и в гейминга.

Гейминг промишлеността бележи съществени доходи

Според VentyreBeat общите доходи в гейминг промишлеността през 2017 година възлизат на 116 милиарда $, като включително влизат приходите от мобилни, конзолни и компютърни игри, както и приходите от гейминг шампионати. Друг източник – Game Industry показва, че през 2018 година общите доходи в гейминг промишлеността възлизат на 135 милиарда $, което е постоянен растеж от 10% по отношение на предходната година.



Предстои да забележим какъв ще бъде растежът на приходите на гейминга за актуалната година, само че съгласно анализатори се чака, че до 2021 година сумата може да нарасне до цели 180 милиарда $.

Причините

Ръстът на приходите в гейминг промишлеността се дължи от една страна на непрекъснатото развиване на технологиите – хардуерни, софтуерни, графични, които разрешават основаването на по-впечатляващ интерфейс и геймплей на самите игри.

От друга страна, участниците в гейминг промишлеността влагат доста старания за усилване на интереса на играчи от съвсем всяка възрастова група. Развиват се нови жанрове, които притеглят разнообразни видове хора съгласно техните ползи, да вземем за пример тактики, RPG, игри, разрастващи организационните умения и други

В цифровото време, в което живеем, изкушените от гейминга имат от ден на ден благоприятни условия да се допрян до фантастичния свят на гейминга. Част от хората играят в свободното си време, а други са трансформирали пристрастеността си в своя специалност. Има и такива, които наблюдават другите шампионати и обществените платформи на топ-геймърите, в които те показват своите умения и оказват помощ със препоръки. Според Techjury електронните спортове се радват на аудитория от над 450 милиона консуматори.

Развлечение ли е геймингът или специалност?

Тези впечатляващи данни водят до, може би, разумния въпрос: „ Развлечение ли е геймингът или специалност? “. Геймингът е и двете: специалност за всички, които работят по основаването на игри и вземат участие в гейминг шампионати с награден фонд, и развлечение за играчите и многомилионната им аудитория.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР