Технологичният гигант Amazon започна да съкращава персонал, информира БиБиСи. Компанията

...
Технологичният гигант Amazon започна да съкращава персонал, информира БиБиСи. Компанията
Коментари Харесай

И Amazon съкращава персонала

Технологичният колос Amazon стартира да редуцира личен състав , осведоми БиБиСи. Компанията възнамерява да редуцира 10 000 работни места, почти 3% от чиновниците си.

Това се случва на фона на закриването на хиляди работни места в софтуерната промишленост, защото компаниите виждат закъснение на продажбите на фона на възходящите опасения за стопански спад.

Компанията към този момент вкара заледяване на наемането и спря някои от разширенията на складовете си, предупреждавайки, че е наела прекомерно доста чиновници по време на пандемията.

Amazon също по този начин предприе стъпки за затваряне на някои елементи от бизнеса си, отменяйки планове като персонален робот за доставка.

Цената на акциите на Amazon падна с повече от 40% тази година , защото се бори със забавянето на онлайн продажбите. Други огромни софтуерни компании към този момент оповестиха огромни съкращения, защото понижават разноските.

Припомняме, че Meta, която има Фейсбук, Instagram и WhatsApp, разгласи, че от работната си мощ. Имаше и всеобщи съкращения в Twitter, откакто Илон Мъск закупи обществената мрежа.
 Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter
Мъск редуцира със 75% личния състав на Twitter

Той възнамерява да понижи броя на служащите в компанията от 7500 на към 2000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР