Техническият директор на БФС - Георги Иванов, който напоследък изпълняваше

...
Техническият директор на БФС - Георги Иванов, който напоследък изпълняваше
Коментари Харесай

Гонзо обеща много промени в националния

Техническият шеф на БФС - Георги Иванов, който в последно време изпълняваше ролята и на краткотраен народен селекционер, даде обещание в изявление пред " Гонг ", че предстоят съществени промени в държавния ни отбор, написа Топспорт. Всички те щели да имат за цел да покачат представянето му на интернационалната сцена. Ето какво сподели Гонзо:

" Като резултати несъмнено сме разочаровани. Всички чакахме напълно друг брой точки, чакахме и напълно друго лице на българския народен тим. Като теглим чертата обаче виждаме доста условия, които доведоха до незадоволителните резултати - и тук въобще не имам предвид случая в Тбилиси, а други, чисто футболни неща.

Отчитам неточности в селектирането на футболистите - всички сме наясно, че България не разполага с огромен избор от качествени играчи, само че в тима би трябвало да се викат единствено и само футболисти с игрова процедура и във форма. Оттук насетне играчите, които не играят в клубовете си, няма да бъдат взимани в националния тим, без значение от имената им. Също - тези, които идват контузени, ще бъдат изследвани и в случай че се реши, че не могат да се възстановят в точния момент и да бъдат пълноценни, ще бъдат освобождавани.

Всички видяхте какво е равнището на подготовка на играчите ни - функционалните индикатори на огромна част от футболистите, които не играят постоянно, при започване на лагера бяха пагубни. Когато играеш за националния тим, няма по какъв начин да постигнеш резултати с такива физически данни. За това обаче отговорност би трябвало да носят и клубовете. В последна сметка те са длъжни да приготвят, упражняват и развиват футболистите, а националният селекционер - да ги селектира и подрежда.

Знам, че за всички е значимо кой ще е новият селекционер, само че би трябвало да изберем подобаващия човек, а това изисква време. В последните години се изредиха много национални селекционери, само че равнището остана същото. Затова първо би трябвало да създадем предпоставките националният тим да има резултати, а по-късно да мислим кой ще е треньор.

Тук е моментът да подчертая, че ще преразгледаме договорите на безусловно всички треньори на всички национални гарнитури - ще бъде изработен разбор на работата, резултатите и класиранията им, и на база на това ще бъде преценено кой заслужава да продължи да работи с националните си тимове, и кой - не. Същото ще се случи и с медицинските щабове, административните щабове и така нататък

Категоричен съм, че в бъдеще всички национални тимове ще работят с единна методика и тактика, с обединена игрова философия. С вътрешен кодекс на държание, с дисциплинираност. Само по този начин можем да развием футболисти, които след 4-5 години ще дадат резултат. За задачата обаче първо би трябвало да си подредим къщата от вътрешната страна.

Искам да кажа нещо доста значимо - извънредно съм отчаян от отношението на някогашни футболисти и национали, които единствено чакат да пристигна мач на националния тим, и излизат да подлагат на критика и да дават конференции. Дори не чакат самия мач, а стартират с негативизма преди него. Това оказва голямо въздействие върху футболистите, върху средата, върху всички. Няма по какъв начин да се правиш на необикновен родолюбец и патриот, а да сипеш ругатни върху личния си тим и надали не да стискаш палци България да загуби, с цел да докажеш лична теза и да постигнеш користни цели.

Четох някакъв разбор по какъв начин се крием зад случая в Грузия. Дори за секунда не ми е предходна мисъл, че не би трябвало да играем в този мач! За нас беше значимо да играем. Каквото и да сме претърпяли, ние сме експерти и би трябвало да вършим работата си по най-хубавия метод, а футболистите - да знаят, че пазят престижа на България, а не личния си.

Случилото се с Тошко Неделев е извънредно противен случай, само че би трябвало да подчертая, че БФС, грузинската федерация и всички ние, които бяхме в Тбилиси, направихме и ще създадем всичко допустимо той да се възвърне. Осигурили сме най-хубавите условия за него и фамилията му. Опитваме се даже да осигурим хигиеничен аероплан, който да го транспортира в България.

За мен още след мача с Грузия в Разград нашето присъединяване завърши. В Гибралтар ми беше значимо да видя на кого мога да разгадавам. Тогава огромна част от главните футболисти бяха отвън състава и желаех да видя какво е физическото, тактическото и техническото положение на останалите. Бъдете сигурни, че съм си направил изводите.

Оттук нататък очаквайте всички промени, които към този момент споделих, да бъдат факт. Очаквайте друго лице на България - с готови, дисциплинирани, физически издръжливи футболисти, които да играят за страната си по същия метод, по който го направиха в Тбилиси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР