Те включват ремонт на рисковите участъци по пътищата, регулярни проверки

...
Те включват ремонт на рисковите участъци по пътищата, регулярни проверки
Коментари Харесай

Кабинетът с пакет от мерки срещу войната по пътищата, ремонтира рискови участъци

Те включват ремонт на рисковите сектори по пътищата, регулярни инспекции за спазването на пътните правила, промени в образованието на водачите на МПС, както и за образованието по " Пътна сигурност ".

Една от ограниченията стартира да работи още от през днешния ден - непрекъснати инспекции по пътищата от няколко институции. Такива към този момент вършат от Пътна полиция, АПИ, Национална агенция за приходите, Агенция " Митници " и Агенцията за пътна сигурност.

" Има тематики, които са извънредно значими и чувствителни за обществото. Една от тях е тематиката за сигурността на придвижването по пътищата. Затова една от първите срещи, които организирахме беше с министрите на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, на превоза с цел да забележим какво може да създадем, с цел да обърнем отрицателната статистика в позитивна посока ", сподели преди съвещанието на Министерския съвет министър председателят премиерът.

" Надявам се тази система да проработи и това, което е обещавано от наша страна - няма да работим кампанийно, няма да се случи през днешния ден, с цел да можем да го отчетем пред медиите, а това ще е част от нашата работа. Имаме планувани месечни срещи с представителите на обособените ведомства. Ако се оправим както планираме, резултатите след няколко месеца ще бъдат забележими ", сподели Денков.

" Специално внимание ще обърнем на ремонтите на рисковите пътища. Мерки свързани с безвредното шофиране, смяна в метода на образование на водачите ", добави Денков.

И поздрави Министерство на вътрешните работи за това, че за първи път ще се извърши взаимна инспекция на екипи от 6 разнообразни институции. " Те ще се явяват на несъмнено място в пътната мрежа и всяка от тях в границите на нейните пълномощия ще извършва избраната активност ", посочи още министър-председателят във връзка почналата от през днешния ден акция в цялата страна. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР