Заради по-скъпите зеленчуци и плодове хората ограничават консумацията им. Това

...
</TD
>Заради по-скъпите зеленчуци и плодове хората ограничават консумацията им. Това
Коментари Харесай

Заради скъпотията: Бургазлии ядат все по-малко плодове и зеленчуци

Заради по-скъпите зеленчуци и плодове хората лимитират потреблението им. Това откри инспекция на bTV на пазара в Бургас. Там цените на зеленчуците към момента са стряскащи за хората.

" Страшна скъпотия. Две стръкчета кервиз костват 1,50  - 2 лв. ", разяснява стара жена, тръгнала да пазари. Друга жена споделя, че към този момент не купува краставици поради високите цени, а една салата ще ѝ излезе 10 лв..

" За нас пенсионерите е пъклен скъпо. През последните два месеца не мога да изкарам с пенсията ", споделя пенсионерка на пазара.

" Държавата хубаво е тръгнала из всички дребни магазинчета. Започва инспекции " дай фактура на това ", " дай фактура на това ". Обаче гледа по фактура. Не гледа на каква цена се купува. Всеки идва и пита каква е тази цена. Тази цена дори не е тази, която би трябвало действително да бъде ", разяснява търговец.

" Проблемът е някъде първоначално, не е при нас, тъй като ние сме в края на веригата. Има производители, вносители, прекупвачи ", показва различен търговец.

" Ако ДДС-то е по-ниско, надлежно и тук цените на стоките ще бъдат по-ниски. Това е храна ", споделя още той.

Зрители на bTV изпратиха за съпоставяне цена за кг краставици в Гърция. Цената в Кипър е 0,36 евроцента. Цената за плодовете също се оказва висока. Вместо по кг, хората вземат единствено по няколко бройки.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР