Вчера, 27 април 2024 г., за четвърта поредна година в

...
Вчера, 27 април 2024 г., за четвърта поредна година в
Коментари Харесай

Близо 500 кандидати се явиха в МУ-Варна на предварителен изпит по биология

Вчера, 27 април 2024 година, за четвърта поредна година в Медицински университет – Варна кандидат-студенти по специалностите " Медицинска сестра “ и " Акушерка “ се явяват на прелиминарен изпит по биология. Едновременно с тях, на изпит се явяват и претендентите, които желаят да се образоват по тези специалности във филиалите на университета в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново, оповестиха от университета.

За първи път прелиминарен изпит по биология поставят и претендентите за специалностите " Кинезитерапия “ (ОКС " бакалавър “) и специалностите от Медицински лицей – Варна " Помощник-фармацевт “, " Медицински лаборант “, " Рехабилитатор “, " Медицински козметик “ и " Рентгенов лаборант “.

За втора поредна година, прелиминарен изпит по биология се организира и за претендентите за неповторимото за страната направление " Военна здравна сестра “. Вижте повече информация за спомагателните приемни изпити и образованието на студенти в това направление тук.

Общият брой кандидат-студенти, които се явяват на предварителния изпит за посочените специалности е близо 500.

Изпитът е в тестова форма с дълготрайност два часа. В 8:45 ч. през вчерашния ден в I-ва Аудитория, в наличието на заместник-ректор " Учебна активност “ на университета проф. доктор Албена Керековска, бе изтеглена изпитна композиция от тестови въпроси по биология.

За осма поредна година изпитните тестови комбинации в МУ-Варна се генерират посредством профилиран програмен продукт онлайн пред кандидат-студентите, като цялата процедура бе излъчена в действително време посредством видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории, в това число във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР