Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е внесъл предложение, свързано с шествието

...
</TD
>Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е внесъл предложение, свързано с шествието
Коментари Харесай

Ново предложение за 24 май в Пловдив

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е внесъл предложение, обвързвано с шествието по случай Деня на българската култура и просвета - 24 май, научи Plovdiv24.bg.  Според него тържествената манифестация би трябвало да завършва на стълбите пред Народна библиотека " Иван Вазов ".

" От позицията на Пловдивския цивилен клуб отправихме това предложение. Най-достойното място за привършване на тържествата е пред библиотеката, тъй като по този метод посланието се затваря.

Идеята е да се насочи и обръщение към младежите, че това е едно от най-ценните места в Пловдив. То съхранява историческата и културната памет на града ни. "

Той добави, че концепцията е пристигнала в началото от основния библиотекар на НБ " Иван Вазов " и по-късно е било подкрепено и от тях.

Жорж Трак добави, че би било ужасно, в случай че и хоровете, които Пловдив има, се включат в този празник. Така с изключение на на стълбите на " Каменница ", жителите ще могат да се насладят на още едно осъществяване. 

Предложението му е входирано в администрацията на регион " Централен ", както и в Общинския съвет.

" Инициативата е подкрепена и от кмета на регион " Централен " и считам, че ще обогати културната стратегия и най-важното е да не забравяме, че в това неповторимо място се съхранява съкровищницата на града ни ", добави той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР