Сигнал на читател на Plovdiv24.bg относно обезопасяването на булевард  Свобода:Здравейте,

...
</TD
>Сигнал на читател на Plovdiv24.bg относно обезопасяването на булевард  Свобода:Здравейте,
Коментари Харесай

Пловдивчанин опита да спре решение на районен кмет

Сигнал на четец на Plovdiv24.bg по отношение на обезопасяването на булевард  " Свобода ":

" Здравейте, пиша Ви по отношение на решението на нашия областен кмет да " обезопаси " прекосяването на пешеходци по бул. " Свобода " с построяването на повдигната пешеходна пътека, като декларира, изтъквам: " Тя ще е против пресечката на улица " Инженер Стефан Христов Гешов “ и ще обезпечи безпрепятственото прекосяване на жителите към огромните хранителни магазини на " Пещерско шосе ". Точно на това място все още имаме непрекъснато рисково секване от страна на пешеходци, което основава предпоставки за пътни произшествия ".



Господин Колев,

като гражданин на регион " Западен " и всекидневно употребяващ бул. " Свобода " в цялото му продължение както с автомобил, по този начин и пешком, желая да изкажа несъгласието си с това Ваше решение.

Проблемът не е на никое място другаде, с изключение на във възпитанието и културата на държание на пешеходците, тъй като безусловно на 50 метра има пешеходна пътека със светофар на кръстовището на бул. " Свобода " с ул. " Владивосток ", където те могат да преминат, а също по този начин и до прелеза на бул. " Копривщица " (на 100 метра) има още една пешеходна пътека с велоалея.

И двете пешеходни пътеки са еднообразно комфортни и близо до питателните магазини на " Пещерско шосе " (дори тази на бул. " Копривщица " е непосредствено обвързвана с тях). Абсолютно ненужно е да се прави нова пешеходна пътека при съществуването на две такива в непосредствена непосредственост.

Още повече, от пешеходната алея няма изход на бул. " Свобода ", там имаше тревна повърхност, стъпкана от хора, които ги мързи да изминат дистанцията до двете съществуващи пешеходни пътеки наоколо, непосрведствена непосредственост освен това. Аз също вървя пешком до питателните магазини на бул. " Пещерско шосе " съвсем всекидневно и мога да кажа от персонален опит, че и двете пешеходни пътеки са доста комфортни и безусловно задоволителни за потока пешеходци.

Подходът би трябвало да бъде тъкмо противоположното - в ограничението на пешеходното секване там и задължаването на пешеходците да употребяват съществуващите пешеходни пътеки, а не да се подтиква пресичането вид " мързи ме да направя 50 крачки повече, ще пресека през тревата и на неразрешено място, ще попреча на водачите и ще изложа живота си на риск, единствено и единствено да не ида да пресека на 50 метра на пешеходната пътека ". Това място би трябвало да бъде неразрешено за секване още по-строго.

Изграждането на пешеходна пътека на посоченото място ще затрудни придвижването в този сектор, като той сега е един от малко останалите спокойни, безконфликтни и безпроблемни. Изграждането на такава пешеходна пътека ще затрудни левия завой на идващите от бул. " Копривщица " към ул. " Инженер Стефан Христов Гешов ", като тук ще бъдат намесени и пешеходците, които ще затруднят в допълнение придвижването и прекосяването през този сектор, защото желанието да завиеш наляво от и към ул. " Инженер Стефан Христов Гешов " ще сътвори тапи на това място и ще докара до придвижване " тръгни-спри " при съществуването на светофар след 50 метра, на прелез да 100 метра, които имат задоволителна инфраструктура да се обезпечи безвредно прекосяване на пешеходците.

Град Пловдив става все по-задръстен със светофари и пешеходни пътеки на 50 метра една от друга, дано оставим най-малко дребна глътка въздух за бързо и умерено прекосяване, най-малко където няма проблеми.

Затова, апелирам Ви, не изграждайте там оборудване, което ще донесе повече вреди, в сравнение с някакви (евентуални) изгоди, и то за шепа хора, нежелаещи да съблюдават правилника за придвижване по пътищата.

Благодаря Ви.

Изпращам мнението си посредством , тъй като това се оказва единственият сигурен метод човек да доближи до институциите в днешно време и да получи отговор, за което Ви благодаря! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР