Двама души са загубили живота си при трудови злополуки в

...
</TD
>Двама души са загубили живота си при трудови злополуки в
Коментари Харесай

Двама души са загубили живота си при трудови злополуки в област Благоевград от началото на годината

Двама души са изгубили живота си при трудови злополуки в област Благоевград от началото на годината. Това сподели пред публицисти Славянка Симитчийска, шеф на Дирекция " Инспекция по труда “ – Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Днес в Благоевград се състоя конференция във връзка извършената при започване на месец февруари 2024 година осведомителна акция, по самодейност на ИА " Главна ревизия по труда “ с поддръжката на Министерството на труда и обществената политика, отдадена на трудовия травматизъм: " Прибери се вкъщи след работа! Там някой те чака “.

Симитчийска разяснява, че целата на срещата е да се понижим броя на трудовите злополуки посредством по-голяма осведоменост и най-много посредством предварителна защита.

" От началото на годината на територията на област Благоевград са станали две смъртни злополуки, по които " Инспекцията по труда “ е направила следствие, надлежно е подхванала насилствени административни ограничения и са формирани актове за нарушаване на работодателите “, разяснява още тя.

От думите ѝ стана ясно, че през тази година се следи наклонност за понижаване на трудовите злополуки, съпоставено с 2022 – 2023 година.

" Най-рисковият бранш е строителството. Много чести са и злополуките, свързани с товаро-разтоварителни действия. Тази година една от смъртните злополуки при нас е тъкмо такава – при товаро-разтовареителни действия “, прибави още тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР