Тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в

...
Тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в
Коментари Харесай

Започва операция на МВР по пътната безопасност в страната

Тази вечер стартира интервенция на Министерство на вътрешните работи по пътната сигурност в цялата страна.
Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат ситуирани по местата с най-голяма централизация с ПТП.

За идната акция бе оповестено при представянето на новия Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата, който действа от два месеца.
Момичето, потърпевшо при злополуката с джип в петък, се възвръща То е оперирано в „ Пирогов ”, няма заплаха за живота му
Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че в четвъртък и петък е установено усложняване на пътната конюнктура и възходяща наклонност на произшествия. Това е наложило в допълнение да бъдат взети ограничения - включване на полицейски екипи от почиващите смени.

По празниците обичайно също ще има засилено полицейско наличие по пътищата.
Маринов: У нас няма приемливост на пътя, казусът няма да се реши единствено с санкции Снощи е потърпевшо още едно дете на 8 години на жп прелез в Нови Искър
Около 30 млн.лв. са събраните досега санкции от нарушавания, заяви министър Маринов.

Идеята за Националния координационен център е на едно място да работят институциите, които имат отношение към контрола по пътищата и дейностите, свързани с пътната сигурност, изясни при представянето вътрешният министър.

В него съвместяват напъните си Министерство на вътрешните работи, АПИ, пожарната работа, ДАИ. Идеята е да се получава бърза информация, с цел да се понижат вредите, уточни Маринов.

Снимка: БГНЕС

Освен това центърът има достъп и до всички пунктове, които правят годишни прегледи на леки и тежкотоварни коли, следи се къде се организират ремонтни работи.

Центърът е отворен както за жителите, по този начин и за медиите.
В момента, в който се получи сигнал на тел.112, той постъпва незабавно в координационното звено, осведоми Младен Маринов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР