Тази сутрин започва премахването на барикадите в северната част на

...
Тази сутрин започва премахването на барикадите в северната част на
Коментари Харесай

Вучич: Никога не сме виждали по-организирана съпротива на сръбския народ

Тази заран стартира премахването на барикадите в северната част на Косово, заяви сръбската национална телевизия РТС. То е резултат от диалозите и споразуменията сред президента на Сърбия Александър Вучич с представителите на сърбите от Косово и Метохия в Рашка.

Това не може да се свърши за два часа, дали за 24 или 48 часа, барикадите ще бъдат отстранени, само че недоверието не е отстранено, уточни Вучич. 

Президентът Вучич след диалога със сърбите от Косово и Метохия съобщи, че са имали диалог, който е бил всичко друго, само че не и елементарен.

" Тези, които си мислят, че могат да си играят с живота на сърбите и тяхното оцеляване, би трябвало да знаят, че както до момента не сме го разрешавали, няма да го позволяваме и в бъдеще “, сподели Вучич.

" Трябва да приказваме и да се опитаме да възстановим доверието. Никога не сме виждали по-организирана опозиция на сръбския народ ", сподели Вучич.

Той съобщи, че са имали сложни диалози, само че че са били доста откровени. Вучич прочете текста, предаден му от сърбите от барикадите, които, както той заяви, са декларирали, че не желаят да вървят против страната си, само че упорстват в никакъв случай да няма признание на самопровъзгласената самостоятелност на Косово. 

Вучич съобщи, че сръбският народ е усетил силата си и че страната стои зад него, само че " би трябвало да сме рационални и виновни ".

Бившият служител на реда Деян Пантич, поради чийто арест бяха издигнати барикади, през вчерашния ден бе освободен от пандиза под домакински арест и се прибра в Косовска Митровица. Здравословното му положение е положително, благополучен е, че си е у дома, сподели синът му Предраг и добави, че не се оплаква от третирането, което е получил.

На 10 декември косовската полиция арестува на граничния пункт Ярине някогашния служител на реда Деян Пантич, който се връщаше от Рашка със брачната половинка си. Двайсетгодишният Никола Неделкович, който беше задържан в Газиместан, също беше освободен през вчерашния ден. На 6 септември той бе наказан на осем месеца затвор за подбудителство на етническа ненавист и непоносимост. " Ако трябваше да лежа един ден в пандиза за нещо, дано да е, тъй като съм сърбин и по тази причина бях в пандиза. Сега най-важното за мен е, че всичко това свърши. Най-щастлив съм, тъй като мога да се прибера у дома със фамилията си, за всичко останало има време ", сподели Неделкович, откакто излезе от пандиза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР