Тази седмица приключи първата сесия на 44-тото Народно събрание. За

...
Тази седмица приключи първата сесия на 44-тото Народно събрание. За
Коментари Харесай

За кои депутати „ваканцуването“ започна много преди отпуската

Тази седмица завърши първата сесия на 44-тото Народно заседание. За някои депутати обаче по този начин нареченото „ ваканцуване “ стартира доста по-рано.

Отсъстващ №1 на Народното събрание към този момент обичайно е депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Всъщност всяко седмо неизвинено неявяване от съвещание е негово.

Има обаче и други, които също са се показали „ добре “ – самостоятелният Ангел Исаев е на второ място по бягства от съвещания. Третата позиция е за Валентин Ламбев от Българска социалистическа партия.

Общо за три месеца от началото на сезона насъбраните отсъствия са 68.

Първото и последно появяване на Пеевски в постройката на Народното събрание от старта му беше в деня на клетвата. От тогава от него ни новина, ни кост. Колегите му обаче не са в паника.

„ Г-н Пеевски най-вероятно си има задължения, само че работата в пленарна зала не е единственото обвързване на един народен представител “, изясни сътрудника му от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Не по този начин мислят другите партии. Според тях сходно държание е укоримо.

„ Едно от главните качества, които би трябвало да има националният представител, е самодисциплина. А не да чака да го питат за какво си на работа, за какво не си на работа “, разяснява Красимир Велчев от ГЕРБ.

„ Който може да си разрешава да отсъства, очевидно че има повече пари “, сподели пък Славчо Велков от Българска социалистическа партия. -->

Към момента депутатите са на ваканционна вълна и всичките им политически проекти се отсрочват за след отпуската.

Вратата на пленарната зала ще остане затворена до 1 септември, когато е и първото съвещание на депутатите.

А равносметката им сочи, че ще запомнят тази сесия със „ Суджукгейт “, абсурда за НДК и единодушието по декларацията с Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР