Тази седмица политиците отложиха ратифицирането на Истанбулската конвенция. Темата домашно

...
Тази седмица политиците отложиха ратифицирането на Истанбулската конвенция. Темата домашно
Коментари Харесай

Милена, чиято приятелка бе убита: Имаме закони, но те не се спазват

Тази седмица политиците отложиха утвърждението на Истанбулската спогодба. Темата домашно принуждение в най-бруталната си форма - 13 години затвор получи Венцислав Василев, мъжът, който през август умъртви жена си пред очите на нейна другарка.
" Минаха 5 месеца от убийството. Трудно се продължава, само че човек няма избор. По-страшното е по какъв начин ще продължат децата без майка си и с мисълта, че са деца на убиец”, разяснява в студиото на „ Събуди се” Милена Караангелова. Тя е дамата, записала последните минути от живота на приятелката си и по какъв начин нападателят вади оръжието от джоба на якето си.

По думите й, бездействието на институциите в тази ситуация са се оказали решителен фактор за гибелта на приятелката й.

" Имаше случаи, когато не сме пускали тъжби, тъй като тя не вярваше, че нещата ще се случат в позитивен аспект за нея. Вечерта преди случая ние не отидохме да пуснем тъжба против него за това, че той я тормози, а за това, че той нарушава ограничаващата си заповед. В този случай полицията би трябвало да го задържи, само че полицията нищо не направи”, сподели още Милена Караангелова.

Припомняме, че след нещастието Венцислав Василев беше наказан на 13 години затвор. Формална процедура за признание на виновност подсигурява на мъжа по-леко от оптималното наказване за убийството на брачната половинка му. Така Василев ще лежи в пандиза 13 години, а не доживот.

Венцислав убива жена си след 4 тъжби за домашно принуждение, подадени в полицията и прокуратурата. Ограничителна заповед, издадена от съда, не избавя Елена от убийството. Мъжът й я прострелва с револвер без позволение, което Министерство на вътрешните работи е пропуснало да прибере. Василев е наказан да изплати 500 хиляди лв. на двете си дъщери Дария и София за убийството на майка им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР