Тази седмица отново ще видим в действие някои от най-големите

...
Тази седмица отново ще видим в действие някои от най-големите
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 18-24 април 2022 г.


Тази седмица още веднъж ще забележим в деяние някои от най-големите имена в българския тенис в няколко шампионата на три континента. Вниманието ще е ориентирано най-много към Барселона, където Григор Димитров продължава сезона си на клей след полуфинала в Монте Карло, само че има още доста български играчи, чието показване ще следим с интерес. Вижте кои са те:

Григор Димитров – ATP 500 в Барселона

Григор Димитров ще вземе присъединяване в шампионата в Барселона за пръв път от 2019 година насам. Българинът ще стартира непосредствено от втори кръг, където чака Федерико Кория или Маркос Гирон.

Леонид Шейнгезихт – ITF M15 в Шимкент

Леонид Шейнгезихт ще играе в квалификациите на шампионата на ITF в Шимкент (Казахстан) с награден фонд от 15 хиляди $. Негов конкурент в първия кръг от пресявките ще бъде представителят на домакините Артур Хайрудтинов (№2256).

Антони Генов – ITF M15 в Кайро

Антони Генов ще се изправи против австриеца Паул Ендер (без ранкинг) във втори кръг от квалификациите за шампионата на ITF в Кайро. При възможен триумф конкурент на българина в борбата за място в главната скица ще бъде първият в схемата Нийл Обелайтнер (№885) или Лаутаро Фалабела (№2086).

Диа Евтимова, Елеонор Чакърова, Виржини Чакърова – ITF W25 в Орландо

В квалификациите за шампионата на ITF в Орландо ще има три български представителки. Диа Евтимова стартира присъединяване си в пресявките против Гейл Фолкънбърг (без ранкинг), Елеонор Чакърова ще играе с Миша Кендъл-Усли (№1566), а Виржини Чакърова ще се изправи против Тифани Фике (№681).

Гергана Топалова, Беатрис Спасова, Лия Пенчева, Дария Великова – ITF W15 в Анталия

Четири български тенисистки доближиха до втори кръг на пресявките в Анталия. Поставената под №1 Гергана Топалова ще се изправи против Анастасия Мозгалева (№389), до момента в който Беатрис Спасова ще опита да в профил Кристина Томайкова (№1596). Междувременно Лия Пенчева ще играе против Никол Ривкин (№1137), а Дария Великова ще се изправи против Петра Ксаби (№1118).

Юлия Стаматова, Ани Вангелова, Денислава Глушкова, Габриела Михайлова – ITF W15 в Кайро

Юлия Стаматова, Ани Вангелова и Денислава Глушкова ще играят в главната скица на ITF W15 шампионата в Кайро, жребият за която следва да бъде изтеглен. В същото време Габриела Михайлова ще играе с представителката на домакините Натали Мохтар (№1054) във втори кръг от квалификациите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР