Тази седмица Министерският съвет прие предложение за промени в Закона

...
Тази седмица Министерският съвет прие предложение за промени в Закона
Коментари Харесай

Промени в ЗЗП забраняват подвеждащите послания в онлайн местата за търговия

Тази седмица Министерският съвет одобри предложение за промени в Закона за отбрана на потребителите. Законопроектът добавя критериите, по които Комисията за отбрана на потребителите прави преценка по кое време дадена комерсиална процедура е нелоялна, ще докара до възстановяване на използването на настоящото законодателство и е съгласуван напълно с правото на Европейския съюз.

Ако бъдат признати от Народното събрание, текстовете ще попречват онлайн търговците да разгласяват подвеждаща или подправена информация за продаваните от тях артикули, да вземем за пример с погрешни мнения от други консуматори. „ Посланията, които се насочат, би трябвало да са достоверни ", сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.

Доставчиците на онлайн платформи за електронна търговия също ще би трябвало да са по-отговорни към потока на информация. От тях ще се изисква да показват критериите, по които се реализира класирането на информацията в търсачките на интернет магазините, както и дали третите лица, предлагащи артикули и услуги в платформите за извършване на покупки, са търговци или не. Промените в Закона за отбрана потребителите плануват и съществени наказания за нарушителите, изключително при така наречен трансгранични нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР