Тази събота Фелипе Маса обяви повторното си оттегляне от Формула

...
Тази събота Фелипе Маса обяви повторното си оттегляне от Формула
Коментари Харесай

Оттеглянето на Маса отприщва война за второто място в Уилямс

Тази събота Фелипе Маса разгласи повторното си отдръпване от Формула 1. Бразилецът удостовери, че този път вечно поставя завършек на спортната си кариера и ще си вземе сбогом с почитателите по време на домашната Гран При на Бразилия тази неделя. По всички проличава, че на Фелипе няма още веднъж да му се наложи да се връща в кокпита от заслужена пенсия и за вакантното му място в тима на Уилямс се заформя същинска война.

Най-опитният от претендентите е 32-годишният Роберт Кубица. Полякът дава всичко от себе си да възроди кариерата си във Формула 1 след възобновяване от ужасяващата злополука с рали автомобил, която можеше даже да отнеме живота му в далечната 2011 година.

Вторият в листата е 31-годишният Пол ди Реста, който сега извършва длъжността авариен водач в Уилямс. Британецът също се пробва да се завърне в Гран При конкуренциите, откакто дълго време гледа в профил, откакто загуби пилотското си място във Форс Индия в края на 2013 година. Шотландецът въпреки всичко съумя да се върне на пистата тази година, откакто се наложи да размени Маса, който се разболя тъкмо за Гран При на Унгария.

Предимството на Ди Реста и Кубица е опитът, като той би им оказал помощ при избора на един от тях. Причината е желанието на шефовете в Уилямс младата звезда на отбора Ланс Строл да има поддръжка от към този момент построен водач, какъвто беше Фелипе Маса.

Един от по-младите претенденти за мястото на Фелипе е 23-годишният Паскал Верлайн. Силният коз на германеца е поддръжката на Мерцедес, които се грижат за развиването на кариерата му. Уилямс се състезават с моторите на Мерцедес и това може да се окаже решаващо при договарянията на Верлайн с английския тим.

Друг претендент е Даниил Квят. Руснакът, също като Паскал, е още на 23 години, само че кариерата му може да не продължи във Формула 1. Квят бе изритан първо от Ред Бул, а предишния месец и от втория тим Торо Росо му демонстрираха вратата. Така за Даниил място в Уилямс може да значи избавяне на спортната му кариера.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР