Тази събота, 14 юли, по инициатива на рафтинг клуб Адвенчър

...
Тази събота, 14 юли, по инициатива на рафтинг клуб Адвенчър
Коментари Харесай

Традиционна лятна еко регата ще чисти река Струма този уикенд

Тази събота, 14 юли, по самодейност на рафтинг клуб Адвенчър Нет ще се организира добре познатата еко регата „ Чиста Струма “ - едно събитие с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле. Както е известно, регионът се отличава с неповторим континентално-средиземноморски климат и богата флора и фауна, което го прави желана дестинация за еко туризъм.

И тази година добре пристигнали са всички искащи да се включат в една атрактивна доброволческа акция с рафтинг лодки и каяци - уредници, инструктори, другари и фенове на рисковите прекарвания в бързи води - да обединят старания и да съчетаят потребното с приятното, да чистят и да се забавляват.



Организаторите ще дават чували и ръкавици за всички запалянковци, които ще събират боклуци както от лодките, по този начин и от брега – отпадъци, които ежедневно се закачат в крайбрежната растителност, само че и пластмасови бидони, торбички, чашки и така нататък, които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде Адвенчър кемп, директно след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10 ч. Всеки присъединил се ще бъде награден с гратис рафтинг или каяк втурване, а в края на деня всички участници ще се върнат назад в кемпа, с цел да отпразнуват сполучливата акция с щуро празненство под звездите.



Река Струма е най-подходящата локация за упражняване на рафтинг в България поради своето прииждане, а също и желано място за осъществяване на надпревари по рафтинг и каяк.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР