Тази нощ от космодрума Байконур в Казахстан бе изстреляна ракетата-носител

...
Тази нощ от космодрума Байконур в Казахстан бе изстреляна ракетата-носител
Коментари Харесай

Ракетата-носител Протон-М изведе в орбита руския военен сателит Благовест

Тази нощ от космодрума Байконур в Казахстан бе изстреляна ракетата-носител Протон-М, която изведе в орбита втория съветски боен спътник Благовест.
Изстрелването бе осъществено в 1:12 часа, а бустерът Бриз-М дружно с военния спътник сполучливо се отдели от третата степен след 6 минути. Извеждането на спътника в набелязаната от военните орбита би трябвало да стане благодарение на модула Бриз-М през идващите няколко часа.

Точното име на този спътник е „ Благовест № 11 “ и той ще работи на геостационарна орбита на височина към 36 000 километра над екватора на Земята.

Министерството на защитата на Русия заяви, че сателитната формация Благовест е предопределена за обезпечаване на високоскоростна интернет връзка, за продан на данни за телефонна връзка и видеоконференции. Всичко това с потреблението на доста перспективните Ка- и Ku- честотни диапазони.

Първият Благовест бе изведен в орбита през месец август предходната година. Вторият спътник трябваше да добави неговата работа още през месец декември, само че се наложи пренастройване на апаратурата. Към 2020 година спътниците вид „Благовест“ би трябвало да са общо четири.

Протон-М е осъвременена версия на ракетата от тежък клас Протон с усъвършенствани енергийни и екологични характерности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР