Правителството прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители

...
Правителството прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители
Коментари Харесай

Назначени са шестима нови областни управители

Правителството одобри решение, с което се освобождават актуалните регионални шефове на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.

За регионален шеф на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ „ Св. Климент Охридски “. От 2017 година до 2021 година е заемал същата управителна служба. От август предходната година досега е бил заместител регионален шеф на област Сливен. Преди това Божурски е заемал управителна служба в Областна дирекция „ Полиция “ – Сливен.

Илиян Великов е назначен за регионален шеф на област Силистра. Великов е приключил Висше техническо учебно заведение „ Ангел Кънчев “ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместител регионален шеф на област Силистра. Преди това е заемал управителни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За регионален шеф на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по стопанска система. Бил е депутат в 48-ото и 49-ото Народно заседание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 година до 2011 година и зам.-кмет на община Бяла.

За регионален шеф на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по „ Право “ от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Дългогодишен правист с опит както в частния бранш, по този начин и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста „ заместник-областен шеф “ на област София-град. 

Силвия Арнаутска е назначена за регионален шеф на Софийска област. Тя е приключила магистратура „ Предучилищна и начална учебна педагогика “ и „ Образователен мениджмънт – Управление на образованието “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Арнаутска е дълготраен учител, а през последните близо седем години е специалист по „ обучение и опазване на здравето “ в община Ихтиман.

Дора Ангелова е назначена за регионален шеф на област Ловеч. Тя е приключила „ Право “ и „ Икономика “ в УНСС. Дългогодишен чиновник е на Областната администрация в Ловеч, като до този миг е заемала длъжността „ Главен юрист “. Има опит и в обществената сфера като „ Старши юрист “ в Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ в града.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР