Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не

...
Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не
Коментари Харесай

Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията

Украинското министерство на външните работи прикани интернационалната общественост да не го признават за демократично определен и законен президент на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин стартира публично през днешния ден петия си президентски мандат, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Церемонията ще се състои в 12 ч. локално време и ще продължи към час.

Путин, който е на 71 години, беше избран отново на поста на избори през март. Той е на власт от близо четвърт век.

През 2020 година Путин промени конституцията на страната, с цел да може да получи правото на два спомагателни шестгодишни мандата, което значи, че той може да остане на власт на доктрина до 2036 година, когато ще е на 84 години.

На церемонията през днешния ден няма да има представители на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Германия, Полша и Чехия. Но Франция, Унгария и Словакия имат желание да изпратят свои представители на събитието, с цел да поддържат информационните канали отворени. 

След като постави клетва като президент през днешния ден, Путин ще произнесе  и послание към нацията.

Междувременно Българска национална телевизия заяви, че Франция ще бъде показана от посланика си в Москва на церемонията по встъпването в служба на Владимир Путин.

Украинското министерство на външните работи прикани интернационалната общественост да не признава Путин за демократично определен и законен президент на Русия.

Новият президентски мандат на Владимир Путин изтича през 2030 година.

Агенция Ройтерс оповестява, че Съединени американски щати и множеството от Европейски Съюз бойкотираха инаугурацията.

По-голямата част от посланиците от Европейски Съюз и представители на Англия няма да участват на встъпването в служба на Путин. „ Нашият дипломат няма да участва на церемонията “, сподели представителят на външната политика на Европейски Съюз Петер Стано.

Британското външно министерство също заяви, че страната няма да изпрати собствен представител на инагурацията на Путин. Канада направи сходно изказване. Двадесет държави-членки на Европейски Съюз ще бойкотират събитието. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР