Тази история се случва навръх Великден през 2013 г. Тогава

...
Тази история се случва навръх Великден през 2013 г. Тогава
Коментари Харесай

История за спасение: Д-р Никола Владов, който спаси живот навръх Великден


Тази история се случва точно на Великден през 2013 година Тогава Бисер Караиванов е на 33 години и има потребност от чернодробна трансплантация, с цел да продължи да живее. Операцията се прави от екипа на проф. Никола Владов и стартира в среднощ на 4 против 5 май, когато християнският свят си споделя „ Христос Воскресе “.

„ Бяхме на обяд в Синеморец. Обадиха ми се и аз потеглих. По пътя ми споделиха, че донорът е неустойчив и трябваше да изчакаме малко. Стабилизираха го и продължихме по пътя “, спомня си Владов.



„ Операцията стартира в 12 ч. през нощта и приключи в ранните часове на сутринта “, спомня си лекарят. По думите му той е напуснал операционната зала с положително възприятие.



„ Ние не гледаме на тези моменти толкоз прочувствено, в противен случай – опитваме се да сме невъзмутими и да съблюдаваме разпоредбите на хирургията “, споделя Владов.

Хирургът споделя, че не има вяра в чудеса, тъй като те се случват на тези, които могат и знаят.

Историята си спомня и избавеният мъж. „ Бисер Караиванов съм, трансплантиран съм, чернодробна трансплантация 2013 година май месец “. Така стартира описа за живота си избавеният преди 9 години мъж.

Денят преди Великден Бисер получава позвъняване от Военна болница, че има донорска обстановка и трабва да се опита да се извърши трансплантация.

„ Бях отвън София, само че може би за към час дойдох. Срещнах се с хора от eкипа на проф. Владов, започнах най–различни проучвания, в това време се сформираше целият екип, който дават отговор за трансплатазията “, спомня си още Бисер.

Самата организация за трансплантацията върви доста преди той да получи позвъняването. „ Но от момента, в който ми се обаждат, до мемента, в който се извърши трансплантацията, това беше за часове “, прибавя той.

„ Втори живот, това е за мене великденското знамение “, безапелационен е Бисер.



„ Имам две деца, като второто ми дете се роди след трансплантацията. Това е доказателство, че човек продължава да живее един пълностоен живот “, споделя той.

„ Пожелавам на проф. Владов и целия му екип да са живи и здрави и да не престават да правят чудеса “, споделя Бисер.



Проф. Владов споделя, че има над 80 пациента. „ Бисер е едно прелестно момче, което с доста самообладание съумя да се измъкне от цялата обстановка и в този момент живее един пълностоен живот “, споделя Владов.

Целият диалог вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР