Тази година в Казанлък на 13 декември ще запалят светлините

...
Тази година в Казанлък на 13 декември ще запалят светлините
Коментари Харесай

Казанлъчанин подари 11-метрова елха на града си

Тази година в Казанлък на 13 декември ще възпламенят светлините на коледна елха, дарена от техен съгражданин. 11-метровото естествено дърво е дарено на града от  Диян Галазов, откакто 52 години е било част от фамилната история. То е купено в саксия през 1967 година за новогодишните празници, а седем години по-късно е засадено в двора на къщата на дядо му в с. Голямо Дряново. След като корените на елхата доближават основите къщата, се постанова Галазов да се раздели с нея. Той обаче взема решение да я подари на Казанлък и да показа загатна за духа на фамилния уют със своите съграждани. 
Коледното дърво на Казанлък ще грейне в светлини на централния площад „ Севтополис “ след празничен церемониал на казанлъшки деца, който ще стартира в 16:30 часа. За положителното въодушевление на публиката ще пеят известните млади гении Мартина Иванова и Яви.
С нова коледна декорация в Града на розите ще грейнат централният бул. и улиците „ Генерал Скобелев “ и „ Искра “ и основните улици на двата най-големи квартала - „ Васил Левски “ и „ Изток “. Коледно-новогодишната атмосферата ще завладее и обичания на казанлъчани парк „ Розариум “, който тази година ще е хазаин на празничния ъгъл за деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР