Енергетиката, индустриалното развитие и подобряването на инфраструктурата са водещ приоритет

...
Енергетиката, индустриалното развитие и подобряването на инфраструктурата са водещ приоритет
Коментари Харесай

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

" Енергетиката, индустриалното развиване и подобряването на инфраструктурата са водещ приоритет за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорския район, който e измежду трите в страната, които са с огромен софтуерен капацитет. Той би трябвало да бъде непокътнат, в случай че желаеме хората да имат високодоходни работни места " – съобщи Красимир Вълчев, лидер на листата с претенденти за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Старозагорски изборен регион.
Красимир Вълчев е безапелационен, че районът би трябвало да бъде непокътнат като енергиен център на България и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се ангажира да обезпечи непрекъсваемост на работа на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".
 
" Благодарение на ГЕРБ-СДС са обезпечени 1 милиарда лв. за интервал от 4 години за подкрепяне на " Мини Марица-изток ", с цел да се подсигурява трудовата претовареност и възнагражденията на хората. Това, несъмнено, не е задоволително. За да запазим хората и капацитета на района като енергиен център, би трябвало да влагаме в технологии за удължение на живота на комплекса, в технологии за хващане и оползотворяване на въглероден двуокис, във водородни технологии ", добави Красимир Вълчев.
 
Коалицията има ясна визия за привличане на съществени вложители, което ще стане посредством създаване на три индустриални зони в Стара Загора, Чирпан и Раднево – Гълъбово, на територията на комплекс " Марица изток ".
" Уверени сме, че за четири години могат да бъдат разкрити най-малко 3000 нови работни места. Ще поддържаме и съществуващите индустриални предприятия. За да създадем това, е належащо да имаме опция да работим в законодателната и изпълнителната власт ", сподели претендентът за депутат.
 
Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от " Продължаваме промяната " в Териториалния проект за обективен преход на област Стара Загора.
 
" Управляващите тогава скриха разискването на проектите, подчиниха ги на ползите на своите спонсори, излъгаха хората и подкопаха развиването на района. Имаме воля и ще предоговорим Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора с Европейската комисия, с цел да защитим локалните ползи ", съобщи претендентът за депутат. За това е необходим и отличен резултат на вота за Европейски парламент.
 
Водачът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е безапелационен, че Старозагорският район има стратегическо място на пътната карта на България и инфраструктурата би трябвало да отговори съответно на потребностите на хората и на бизнеса.
 
" От особена значимост за нас е построяването на тунела под Шипка, обходния път на Казанлък, да се направи втората връзка на Стара Загора с автомагистрала " Тракия " и да се разшири първият метод към нея. Необходим е главен ремонт на пътя сред селата Мъдрец и Обручище и сред Раднево и Гълъбово. Всичко това е действително изпълнимо, в случай че получим доверието на 9 юни и хората гласоподават с № 22 на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители ", сподели в умозаключение Красимир Вълчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР