Тази година стрелките на символичния Часовник на Страшния съд се

...
Тази година стрелките на символичния Часовник на Страшния съд се
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд се приближи с 30 секунди до Апокалипсиса

Тази година стрелките на символичния Часовник на Страшния съд се приближиха с 30 секунди до Апокалипсиса. От 64 години насам часовникът не е бил толкоз покрай среднощ, като среднощ въплъщава края на света.

Само 2 минути 30 секунди остават до 12 часа. И тази година времето до заличаването на човечеството бе изчислено от екип нуклеарни експерти, които събират факторите, рискови за нашето оцеляване.

Според създателите на разбора през последните 365 дни нуклеарните оръжия, климатичните промени и избирането на Доналд Тръмп за президент са довели човечеството до опасност, еквивалентна на тази през 1953 година.

 Доналд Тръмп

Тогава умира Йосиф Сталин и започва нуклеарната конкуренция сред двете най-велики сили – Съединени американски щати и Русия.

Часовникът на Страшния съд е толкоз покрай среднощ, колкото не се е случвало в живота на съвсем всички присъстващи, разяснява Лоурънс Краус, ръководител на организация Бюлетин на нуклеарните учени.

Теоретичният физик добави, че за приближаването ни до Деня на страшния съд най-голяма отговорност носят президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин. Двамата не престават да модернизират нуклеарните си арсенали и да се намесват във военните дейности в Украйна и Сирия.

По време на акцията си Тръмп нееднократно загатна в речите си, че не вижда проблем за въоръжаването на Южна Корея и Япония, с цел да се пазят от Северна Корея.

 Путин

Напрежението в тази част на света се изостря и от спора сред Индия и Пакистан, като се приказва, че и тези две страни разполагат с нуклеарни оръжия.

Климатичните промени също се отразиха на Часовника на страшния съд, а за 2017 година прогнозите са още по-мрачни. И тук избирането на Тръмп изиграва сериозна роля. Той счита казуса с световното стопляне за фиктивен и е решен да приключи всички планове за екоенергия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР