Тази година почистваме общо 105 километра речни корита на територията

...
Тази година почистваме общо 105 километра речни корита на територията
Коментари Харесай

Столичната община почиства общо 105 речни корита през тази година

Тази година почистваме общо 105 километра речни корита на територията на цялата Столичната община. Основните ни задания, свързани с предварителната защита против наводнения, са почистването на речните корита и дерета и почистването на шахтите в града.

Това е споделила кметът на София Йорданка Фандъкова в с. Подгумер, където се почиства речното корито на р. Подгумерска от растителност, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.
5
Около река Подгумерска поетапно се построява парк с места за отдих и детски площадки. В регион "Нови Искър " към този момент са почистени 9 км речни корита.

През тази година в регион "Нови Искър " се построява нова детска градина в кв. "Курило " и физкултурен салон към 176. ОУ "Св. св. Кирил и Методий ". Правят се и пет детски площадки и се реконструира една от постройките в читалището.
5
Кметът Фандъкова е уведомила, че следва да стартира вторият стадий от плана за почистването на река Искър. През предходната година Столичната община е почистила първите 5 км, през тази година работата продължава.

Около 3 млн. лева са вложени в предварителна защита против наводнения, като към 1,6 млн. лева от тях са от бюджета на общината, а за останалите аплайваме пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет, е съобщила Фандъкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР