Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево задържаха 20

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево задържаха 20
Коментари Харесай

Контрабандни "маркови" стоки са задържани при проверки на "Капитан Андреево"

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " задържаха 20 725 текстилни произведения, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки при инспекции на товарен автомобил, пет рейса и лек автомобил, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Инспекциите са осъществени в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата на смесени екипи от Агенция " Митници ", " Гранична полиция ", " Борба с проведената престъпност " и Националната организация за приходите.

Най-голямото количество недекларирани " маркови " артикули са открити на 11 юни в товарен автомобил с турска регистрация. Водачът - турски жител, заявил, че транспортира групажна стока от Турция през България за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности в товарното помещение са открити 144 колета, съдържащи недекларирани текстилни произведения и спортни обувки.

Открити са 13 434 спортни екипи, спортни долнища, тениски, както и 1724 чифта маратонки, всички с обозначения на международни марки. За контрабандно транспортираната артикули против водача на товарния автомобил е формиран акт.

Поради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност, митническите чиновници са задържали още общо 5567 облекла и чанти със знаци на регистрирани търговски марки. Стоките са открити при инспекции на пет рейса и лек автомобил. Всички артикули са арестувани, а за случаите ще бъдат известени правопритежателите на марките.

През март т. година митническите чиновници на " Капитан Андреево " бяха отличени от огромна мултинационална компания за работата си в региона на отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. По данни на митницата, през 2023 година на " Капитан Андреево " са открити 1 091 516 продукта с лого на предпазени марки, по-голяма част от които са дрехи, парфюми, спортни обувки, чанти, портмонета, колани и други В края на предходната година митниците ни също получиха самопризнание за арестувани през годината имитации на предпазена комерсиална марка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР