Преразказ по Изборът“ на Кристин Димитрова писаха седмокласниците на Националното

...
Преразказ по Изборът“ на Кристин Димитрова писаха седмокласниците на Националното
Коментари Харесай

Седмокласниците писаха преразказ по „Изборът“ на Кристин Димитрова

Преразказ по „ Изборът “ на Кристин Димитрова писаха седмокласниците на Националното външно оценяване по български език и литература, което стартира в 9:00 ч.

Вариант 1 се падна на изпита от националното външно оценяване по български език и литература в края на седми клас. Вариантът беше изтеглен сутринта в Министерството на образованието и науката (МОН) от Анна Ангелова от „ Нова телевизия “.

Служебният заместник-министър на образованието и науката Емилия Лазарова пожелава триумф и успокоение на учениците и на техните родители. " Организацията за изпита е направена от дълго време. Оценяването ще се състои в 1665 учебни заведения. Първата част на изпита е удължена с 15 минути и тя става общо 75 минути. Седмокласниците ще са по-спокойни и ще имат повече време да помислят върху отговорите, които дават. Днес е неучебен ден, тъй че явяващите се имат обезпечено успокоение в учебните заведения ", изясни Лазарова.

Седмокласниците трябваше да работят върху 26 задания. В първата част са включени 25 задания. От тях 18 са с избираем отговор, шест - с къс свободен отговор, има и една задача с уголемен свободен отговор. Тази задача изисква от седмокласниците да разтълкуват къс фрагмент от изучавана художествена творба.

Всички задания от изпита са върху образователния материал по български език и литература от пети, шести и седми клас.

Втората част от изпита е с дълготрайност 90 минути. В нея седмокласниците основават текст - обстоен преразказ на живописен текст с осъществяване на избрана дидактическа задача. Художественият текст е основан особено за националното външно оценяване. Неговото заглавие и тематиката на преразказа не се оповестяват от МОН преди края на изпита поради ограничения за сигурност.

Резултатите от изпита ще бъдат оповестени до 2 юли.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР