Тази година лятото е истинско – протяжни горещини без префърцунени

...
Тази година лятото е истинско – протяжни горещини без префърцунени
Коментари Харесай

Тетевенският балкан – миг свежа прохлада

Тази година лятото е същинско – протяжни горещини без префърцунени преструвки. Жега като безкрайност. Време тъкмо за дълга почивка, или най-малко за къса такава нейде измежду природата.

За всички, които нямат опция да се откъснат за по-продължително време от отговорностите си, предлагам малко бягство в град Тетевен и излет в Балкана му до водопада Скока. Надморската височина на тази естествена забележителност е към 650 м. Може да спрете на паркинга в тетевенския квартал “Козница ” или на този отстоящ на 600 метра от водопада. За същинските туристи е екопътеката “Под пръските на водопада ”, по омагьосващо красивото дефиле на река Козница. Пътеката е направена по този начин, че може по нея да се върви с всевъзможни обувки, в случай че случайно сте решили да се разноските, само че е по-добре да сте с маратонки.Водопадът е от два ръкава. Левият с височина 30 метра тече целогодишно, десният в интервал на маловодие пресъхва и може да се видят изумрудено зелените мъхове, показващи къде през пролетта и наесен се спуска водата.

Посетихме тази красива околност след роднинско празненство, състояло се в ресторанта на един от хотелите в Тетевен. Беше прелестно, разтоварващо. Под зелените листа беше хладно, гледките бяха красиво тайнствени, като илюстрация от приказка за горски духове. Миг свежа хладина в това същинско лято.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР