Хиперзвуковата ракета Циркон е недостижима за западната ПРОРуската отбранителна способност

...
Хиперзвуковата ракета Циркон е недостижима за западната ПРОРуската отбранителна способност
Коментари Харесай

Хиперзвуковата ракета Циркон. Руският безусловен гарант за неядрено възпиране

Хиперзвуковата ракета " Циркон " е недостижима за западната ПРО

Руската отбранителна дарба през днешния ден, несъмнено, се подсигурява от най-модерните оръжия, които нямат аналози в света.

Хиперзвуковия бич за Запада

Един от тези гаранти е ракетата " Циркон " (3M22). Това е първата ракета, която хвърча със свръхзвукова скорост и в това време стартира да маневрира в плътните пластове на атмосферата.

Американските военни инженери са няколко години зад нас в " хиперзвука ". Днешните галактически и наземни средства не могат да открият и проследят съветския циркон. Вярно е, че американската компания Raytheon основава радар, който „ желае “ да открива хиперзвукови ракети. Но към този момент това е идея, в природата няма направен първообраз.

Въпреки това, даже в случай че приемем, че радарът е засякъл ракетата, тогава сегашните системи за противовъздушна защита просто не могат да я смъкват. Докато зенитно-ракетната система (ЗРК) на съперника се пробва да я ескортира, тя към този момент ще е изпълнила задачата си.

Какво може да поразява?

Експертите споделят, че „ Циркон “ може да удари всяка цел, в това число обособен обект от група цели. Също по този начин, в случай че е належащо, тези оръжия могат да ударят няколко цели по едно и също време, да вземем за пример кораби, защото ракетната система поддържа и залпов огън.

Разбира се, доста от характерностите на ракетата 3M22 към момента остават секретни, само че някои от тях въпреки всичко са проникнали в открити източници.

Някои числа

Например, има информация, че Циркон, за разлика от Кинжал, може да поддържа хиперзвукова скорост непрекъснато. Ракетата ни лети на височина 30-40 км, със скорост 6700 километра в час, покривайки огромна повърхност за секунди.

Характерно е, че при приближаване на самата цел, бързодвижещата се ракета пикира и за малко набира фантастичната скорост от 9100 километра в час (!). Вярно, приближавайки се до земята, тя лети малко по-бавно (5500 километра в час). Във всеки случай никоя друга ракета не е в положение да набере такава скорост.

Обхватът на полета на нашия хиперзвуков „ артикул 3М22 “ е в границите на 1500 км.

Ракетата може да носи както проникващ осколочно-фугасен заряд, който е предопределен за битка с противников цели, по този начин и осколково-фугасен заряд, който се употребява против уреди и персонален състав на съперника. Бетонен бункер, заровен на няколко метра дълбочина, също може да се доближи с Циркон. Способен е да работи както по неподвижни, по този начин и по движещи се цели.

И най-важното, Цирконът може да носи нуклеарна бойна глава. Именно заради това Съединените щати нарекоха ракетата „ На Вашингтон не му доближи въображението да даде друго определение на мощните съветски оръжия...

Досие

Циркон е съветска хиперзвукова противокорабна ракета, създадена от Неправителствени организации „ Машиностроение “. На 4 януари 2023 година е признат на въоръжение от ВМФ на Русия.

Дължина: 8-9,5 метра,

Диаметър: 0,8 метра,

Тегло при изстрелване: 4,5 тона,

Обхват: до 1500 км,

Скорост: до 11 Мах (до 10 700 км/ч),

Бойна глава: нуклеарна или стандартна със заряд 300-400 кг.

" Циркон " е предопределен за заличаване на противников кораби, в това число самолетоносачи. Ракетата може да маневрира по цялата траектория на полета, което я прави на практика неуязвима за актуалните системи за ПРО/ПВО.

Циркон-ът е значим детайл от съветската стратегия за създаване на хиперзвукови оръжия. Ракетата доста покачва бойните благоприятни условия на съветския флот и трансформира страната в един от водачите в региона на хиперзвуковите технологии.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8575Валентин Вацев: Най-опасното е до 2027 година да избухне огромна, жестока война сред Китай и САЩАлтернативен Поглед11785Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед4314Георги Тодоров: Евроатлантическата цивилизация е развъдник на антихристаАлтернативен Поглед5674Георги Тодоров за готвеното предаване на самостоятелността, независимостта и автокефалията на БПЦАлтернативен Поглед5745Д-р Румен Петков: Д-р Румен Петков: " ЛЕВИЦАТА! " ще принуди властта да се заеме с значимите стопански тематики на обществотоАлтернативен Поглед120068Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79271Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед67654Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР