Тази година е особено динамична откъм събития в живота на

...
Тази година е особено динамична откъм събития в живота на
Коментари Харесай

Скандалният Христо Гешов аут от „Фермата”!

Тази година е изключително динамична откъм събития в живота на Христо Гешов - създателя на фондацията в помощ на българи, живеещи с вируса на хепатит В и С, ХИВ и сифилис. А следващата вест към скандалния млад мъж още веднъж доближи първо до репортерите на „ ШОУ ”.
През март той бе махленски в машинация от пиара си Цветан Фиков и водача си Цветан Цветанов. Те твърдяха, че фондацията му е „ дървена скица за измама”, че Гешов злоупотребява с пари от спонсори, които не регистрира, и че не заплаща на сътрудниците си. Изтъкнаха и че действително Христо не бил оказал помощ на нито един болен, държал се жестоко с хората, които го търсели за помощ, постоянно пиел алкохол и пушел, и въобще не водел живот, характерен за болен човек. Според тях дори било доста евентуално напряко да

лъже, че е болен!?!

Гешов от своя страна заведе дело против Цветанов и го назова „ болен мозък” и „ ненормалник”; сподели, че Фиков е напуснал непринудено и заключи в отговор на нападките, че не може хора, които не работят задоволително, да желаят високо възнаграждение. Счетоводството му си било наред, което били удостоверили и няколко проверки.

Ядосан, че го набеждават за лъжец, Христо Гешов се втурна да разобличава „ същински измамници”. Разкри обществено по какъв начин певица с псевдоним Джулия, е завлякла с пари доста хора от родния му Червен бряг и Враца. Гешов даже влезе в ролята на тв кореспондент и направи цяло следствие по тематиката, а Снежана Христова /б.а.- същинското име на певицата/ бе оповестена за национално търсене.

Скоро след разкритията за нея Гешов разобличи като измамница и ясновидка №1 Ивелина Христова от Варна.

Междувременно до редакцията ни доближи информацията, че той се готви да влиза като участник в тв предаването „ Фермата”. Новината ни учуди, защото методът на живот в идното риалити – без ток, вода и връзки с цивилизования свят, допуска освен неприемливи в хигиенично отношение условия за болен човек, само че напряко крие опасности за живота му. На въпроса ни истина ли е, че е подготвен да рискува за пари живота си, като влезе в тв формата, Гешов нито удостовери, нито отхвърли новината.

Днес самичък пожела да разкрие истината пред кореспондент на „ ШОУ”:

„ Може би е време към този момент да опиша някои неща по всичко, което се изписа по мой адрес, и да кажа истината! Всъщност истината е напълно друга от тази, която излиза из медиите.

Първо, от кое място се финансира фондацията ми и за какво съм уволнил всички тия хора, които се оплакваха от мен: Поначало фондацията в никакъв случай не се е финансирала с помощта на някакви дарителски акции от физически лица или инцидентни хора, както твърдяха тези някогашни мои чиновници. Фондацията ми се финансира от съответни субекти, които и до ден-днешен й привеждат месечно съответни суми. Срещу тях от мен се изисква да ги популяризирам. Постоянните доходи идват от две компании, които привеждат едната 500 лв., другата 700 лв. на месец. Това са всичките непрекъснати доходи за моята фондация – 1200 лв. месечно, с които сега устоявам трима работещи чиновници. Имам поддръжката общо на 3-4 компании, само че на тях мога да разгадавам единствено при потребност. Една от тях е политическа партия ГЕРБ. Без да съм член на тази партия, те ме спонсорират през цялото време на моята активност. Аз не съм член на тази партия, не са ми поставяли изискването да им повеждам гласоподаватели или да върша каквото и да било за техните предизборни акции, само че съответни фигури от тази партия, на които съм безпределно признателен, са подкрепяли всяка една моя самодейност.

Бившите ми чиновници твърдяха, че съм крал пари от благотворителни акции. На тази, която съответно визираха, се събраха към 4000 лв..

По-голямата част от парите пристигнаха от Волен Сидеров,

по-точно - от партия „ Атака”, което е едно-единствено подаяние до момента от тази партия. Всяка една от сумите беше заявена с протокол, което счетоводителят ми е отразил в съответните документи пред Национална агенция за приходите в края на предходната година.

Когато един човек или организация направи подаяние, тези средства се разпределят в две посоки – едното наложително е за покриване на разноските по мероприятието. Организирането на една скринингова акция не става без пари. Купуват се проби, пътува се с гориво, не с вода от чешмата, заплаща се на здравно лице за операциите... Това е една пътуваща лаборатория. Аз би трябвало да платя за всичко това с някакви пари – нямам ги в джоба си, с цел да ги дам, в случай че не се осъществят някакви приходи. Една доста дребна част от даренията планувам и за счетоводител, който би трябвало да оформи писмено всичко – и това са пари. Всеки един човек, взел участие в скринингова акция, получава най-малко 50 лв. за деня – че е бил там. Подписва се върху цивилен контракт, че е получил такива пари и се регистрира както той, че ги е взел, по този начин и аз, че съм му ги дал. Съответно това още веднъж е разход. Критикарите ми твърдяха, че всичко отивало в моя джоб, без да са имали и най-малка визия какво се харчи, с цел да се осъществя едно такова мероприятие. Аз съм провел толкоз доста скринингови акции, че е задоволително единствено да ревизирате в какъв брой градове са отразени такива и да си извършите една елементарна сметка къде са отивали огромната част от парите. Имало е случаи, в които набраните средства са се оказвали незадоволителни да покрият разноските. Миналата година обиколихме цяла Бургаска област и не сме пътували по селищата там с морска вода! Говоря с този звук, тъй като от време на време в действителност се нервирам на неналичието на справедлива оценка. Да, останаха ми няколко неизчистени осигуровки от тези чиновници, които уволних, останаха ми и задължения с помощта на тях и това в действителност бе и една от аргументите да ги уволня. Задлъжнях на мои родственици с 4000 лв. и това е единственият ми дълг, който имам към хора. Подчертавам – дължа тези пари на мои родственици, не на външни лица.

Ако би трябвало да тегля чертата, фондацията ми е финансирана основно от мен и от две компании, които я спонсорират със скромните суми, които ви разгласих първоначално.

Що се отнася до присъединяване ми във „ Фермата”

само ще кажа малко и ясно: Аз не съм участник във „ Фермата”. Не знам тъкмо какво ще се случи, може и да ме видите под някаква форма там, само че не и като участник в риалитито. Да, говорили сме с Иван и Андрей – видели са ме всякакви хора по време на кастингите, само че по други наши общи планове. Никога не сме преговаряли аз да вземам участие в риалитито. Аз съм човек, който е притежател на вирус и не че има заплаха за останалите участници, само че не бих желал да се спекулира с това. Ако вляза, самото предаване ще се размие в това по какъв начин Христо Гешов е болен и „ ръси зараза”. Вече познавам добре българския нрав и похватите на пресата. Моята поява би размила цялата идея на това предаване и мястото ми не е там. Не съм договарял никакви 10 000 лв. и прочие, само че в случай че въобще в миналото вземам участие в някакво риалити шоу, ще се пазарувам за пари – това е обикновено. Трябва да има покритие едно такова присъединяване.

Избрах да кажа това пред „ ШОУ”, тъй като открих в лицето на вашия вестник, макар рецензиите по мой адрес, един правилен сътрудник за разговор. За разлика от доста хора, аз съзнавам, че журналистът е задължен да отреагира на всеки сигнал, да изследва, да търси истината. Не ви се дразня за нито един ред по мой адрес и даже ви благодаря. Благодарение на рецензиите съумях да дам и отговорите си по тях”, сподели Христо Гешов пред кореспондент на „ ШОУ”.

Еми МАРИЯНСКА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР