В Братислава пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар и китаристът

...
В Братислава пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар и китаристът
Коментари Харесай

Концерт в Братислава събира Жан-Мишел Жар и Брайън Мей

В Братислава пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар и китаристът на рок групата " Куин " и Брайън Мей ще вземат присъединяване през днешния ден в безвъзмезден концерт, с който ще бъде открит Фестивал на науката и изкуствата.

На фона на мост във формата на НЛО над река Дунав в словашката столица, шоуто под наслов " Мост от бъдещето " ще сложи началото на фестивала Стармус, който ще се организира сред 12 и 17 май. Концертът ще " зададе тона на духа на конференцията, чиято цел е решение на актуалните проблеми на нашата планета ", се споделя в изказване на Мей, който е измежду създателите на Стармус, a също по този начин е и астрофизик.

Жан-Мишел Жар пък е декларирал за Франс прес, че фестивалът ще събере " гениални мозъци ", които " да споделят своето познание и визия ". На фестивала лекции ще изнесат нобелови лауреати, астронавти, учени и музиканти. Предвидени са полемики на тематиките изкуствен интелект, околна среда, киберсигурност и Космос. " Винаги ще давам своя принос за блян към прогрес в областите обучение, просвета и просвета ", съобщи още Жар, който е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО към този момент над три десетилетия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР