Тазгодишният парад по случай Деня на победата“ в Русия беше

...
Тазгодишният парад по случай Деня на победата“ в Русия беше
Коментари Харесай

„Илталехти“: Жалкият парад на Путин разкрива истинската ситуация от войната

Тазгодишният церемониал по случай „ Деня на успеха “ в Русия беше рекордно едва зрелище, повлияно от бавната и сложна война в Украйна, споделя вестник " Илталехти ".


Парадът стартира съгласно упованията. Червеният площад беше изпълнен с съветски бойци в униформи, до момента в който Путин изнасяше противоречива тирада за външната политика и обстановката в региона на сигурността като цяло.

След късата тирада пристигна ред на парада с военна техника. Обикновено в този миг Русия показва копието на въоръжените си сили, само че тази година беше друго.

Миналата година парадът се организира в понижен формат, само че тазгодишното показване не беше напряко " грандиозно ". На Путин не му се наложи да споделя на глас, че войната върви зле, тъй като обстановката в цялата ѝ бедност беше показана на площада, с цел да я види целият свят.

Парадите по традиция включват историческа техника и този стартира с един от танковете Т-34/85 от Втората международна война, който навлезе на площада. Танкът беше последван от разнообразни бронирани транспортни средства.


След това на терена бяха видени дребен брой ракетни транспортни средства. Парадът приключи с три броя войскови транспортни средства Bumerang. Съобщава се, че те не са в серийно произвеждане, само че са във фаза на разработка.

Ъглите и фрагментите варираха, само че нищо не можеше да скрие обстоятелството, че парадът включваше едвам 50 транспортни средства и един танк, от Втората международна война.

В него не участваха модерни бойни или щурмови танкове. Липсваха артилерия и ракетни установки. Всички прелитания на изтребители и хеликоптери бяха анулирани. Обикновено парадите включват най-малко 200 единици техника, като даже миналогодишният сведен церемониал включваше към 130 единици разнообразни танкове и транспортни средства.

Оскъдността на техниката допуска, че Русия се притеснява, че Украйна ще нанесе удар по Москва, или пък техниката, която към момента е в положително положение, е ангажирана по бойните полета и за подготвителни цели. Доверието в способността да се противодейства на всички закани не наподобява доста високо.


Предположението беше, че ще бъде изработен опит да се изтегли малко по-убедителна проява на мощ на площада за пропагандни цели. Вместо това Русия непринудено сътвори усещането, че е унизена, уплашена и в неволя.

„ Нещо, което не мислех, че в миналото ще напиша:

Финландия имаше пет пъти повече танкове в последния си церемониал по случай „ Деня на независимостта “, в сравнение с Русия в парада по случай „ Деня на успеха “. Руската специфична военна интервенция е в действителност специфична, не мога да диспутирам с това “, съобщи Емил Костахелми (специалист по връзки, откривател на военна история и специалист по разузнаване от открити източници), създател на обявата за финландското издание, в Туитър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР