Павилион Гъбката“ в Бургас. Снимка: Искра.бг Нов епизод от битката за

...
Павилион Гъбката“ в Бургас. Снимка: Искра.бг
Нов епизод от битката за
Коментари Харесай

Укрива ли Община Бургас важни документи по казуса с „Гъбката“ в Морската градина?

Павилион „ Гъбката “ в Бургас. Снимка: Искра.бг

Нов епизод от борбата за един от знаците на Бургас – търговски обект „ Гъбката “ , се организира през днешния ден в Административен съд . Делото сред Община Бургас, която апелира предходните решения на съда и стопанина на обекта Рауф Сабах в последна сметка бе отсрочено за 24 юни .

В правосъдната зала юристът на Сабах показа документи , които по думите му Община Бургас отхвърля, че има. Сред които разрешителното за градеж , актът за легализиране на обекта, визата за планиране и документ за утвърдени схеми с автограф и щемпел от регионален шеф .

Те бяха оспорени от юрисконсулта на Община Бургас Станимир Димитров , съгласно който не ставало ясно кое лице е заверило копията на документите . Поради тази причина делото бе отсрочено за 24 юни, когато се чака да има дефинитивно развиване по него.

В правосъдната зала се изрече и очевидецът Радомир Узунов, който се дефинира като подстрекател на концепцията за възобновяване на „ Гъбката “ първоначално през 1992 година, когато самичък е потърсил компания за нейното планиране. Той удостовери, че обектът е непокътнат в истинския си тип и не е бил променян през тези години. 

След края на съвещанието Рауф Сабах съобщи, че не е редно Община Бургас да отхвърля , че има значимите документи, които през днешния ден бяха показани в правосъдна зала.

„ Те са длъжни да пазят документи, защото това е в услуга на жителите. За страдание през днешния ден бях очевидец на това, че плащаме на хора, които работят против хората и против бизнеса. Не разбирам за какво Община Бургас продължава да отхвърля съществуването на тези документи “. 

Той се обърна към кмета Димитър Николов с думите, че негови чиновници не си правят работата и не заслужават заплатите, които получават. 

Юрисконсултът на Община Бургас Станимир Димитров о тказа да даде коментар пред медии , както и да бъде сниман. 

Диана Русинова: Очаквам Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите да стартират инспекции на всички младежи с прекомерно скъпи коли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР