Тайванската компания TSMC, най-големият производител на чипове в света, не

...
Тайванската компания TSMC, най-големият производител на чипове в света, не
Коментари Харесай

TSMC не очаква проблеми заради новите правила за износ на суровини от Китай

Тайванската компания TSMC, най-големият производител на чипове в света, не чака директно влияние върху производството си от решението на Китай да ограничи износа на два метала, необятно употребявани в полупроводниците и електрическите транспортни средства, оповестява Reuters.    В понеделник Пекин разгласи, че ще ограничи износа на артикули, създадени от галий и германий, с цел да отбрани националната си сигурност. Впоследствие върховен китайски търговски представител предизвести, че това е " единствено началото ". Мярката пристигна в отговор на решението на Съединени американски щати да наложат експортни ограничавания, с цел да лимитират достъпа на Китай до основни технологии, употребявани за образованието на изкуствен интелект.    Тайван е главен производител на чипове, които се употребяват във всичко - от смарт телефони и коли до изтребители, като доставя компании като Apple и Nvidia.   

" След направената оценка не чакаме рестриктивните мерки за експорт на суровините галий и германий да окажат директно влияние върху производството на TSMC ", се споделя в изказване на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, изпратено до Reuters по електронната поща. " Ще продължим да следим обстановката от близко ". 
Листваните в Тайпе акции на TSMC разшириха загубите си в четвъртък, като спаднаха с повече от 2% (спад от 1,5% на по-широкия пазар), частично поради терзанията за усилване на комерсиалното напрежение сред Китай и Съединени американски щати.    " Ако договарянията сред двете страни вървят добре, доста ограничавания могат да бъдат облекчени, само че в случай че договарянията вървят зле, двете страни могат да вкарат още наказания ", споделя анализаторът от Capital Securities Corp Ляо Чиен-ю.   

Тайванската компания WIN Semiconductors, която употребява галий за оптоелектронни устройства, разяснява пред осведомителната организация, че единствено " дребен брой " субстрати се купуват от Китай, като множеството от доставките ѝ идват от Германия и Япония. 
Рестрикциите на Китай ще имат доста лимитирано влияние върху краткосрочните поръчки на компанията, прибавят от WIN.    Друга тайванска компания, Visual Photonics Epitaxy, също разяснява, че има голям брой снабдители на субстрати, един от които е американският производител на полупроводникови пластини AXT, който в понеделник разгласи, че ще търси благоприятни условия да продължи да изнася артикули от галиеви и германиеви субстрати от Китай.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР