Тайван започна едноседмични военни учения с бойни муниции, за да

...
Тайван започна едноседмични военни учения с бойни муниции, за да
Коментари Харесай

Тайван започна военни учения с бойни стрелби

Тайван стартира едноседмични военни учения с бойни боеприпаси, с цел да тества боеспособността на разнообразни пехотни, бронирани и хеликоптерни щурмови елементи, съобщи ДПА.

Маневрите, почнали през днешния ден, се организират рутинно всяко тримесечие. Те ще продължат до четвъртък, сподели представител на тайванското министерство на защитата пред ДПА. Ученията се организират в окръг Пинтун, в южната част на острова. Очаква се в тях да се включат щурмови хеликоптери " Супер Кобра " и " Апачи ", заяви Българска телеграфна агенция.

Това са вторите учения на тайванските въоръжени сили с бойни боеприпаси, откогато високопоставени американски представители, в това число председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, посетиха Тайпе, разгневявайки Пекин, отбелязва ДПА.

В отговор китайската войска организира петдневна поредност от учения на военновъздушните и военноморските сили и Ракетни войски с бойни боеприпаси. Много анализатори видяха в тези маневри " подготовка " за обсада на Тайван. Пекин реагира остро на публични контакти на непознати страни с Тайван, тъй като счита острова за част от Китай. Демократично определеното държавно управление в Тайпе твърдо отхвърля това мнение и от дълго време счита Тайван за самостоятелна територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР