Тайван подготвя бомбоубежищата си, тъй като нарастващото напрежение с Китай

...
Тайван подготвя бомбоубежищата си, тъй като нарастващото напрежение с Китай
Коментари Харесай

Тайван се готви за война, подготвят бомбоубежищата

Тайван приготвя бомбоубежищата си, защото възходящото напрежение с Китай и нахлуването на Русия в Украйна пораждат нови опасения за опцията от китайско нахлуване против демократичния остров.

Китай счита Тайван за своя територия и е нараснал военната си интензивност във въздуха и морето към него. Тайван се заклева да се пази самичък и трансформира укрепването на защитата си в приоритет, като организира постоянни военни и цивилен учения.

Подготовката включва установяване на убежища, в които хората могат да се укрият, в случай че стартират да летят китайски ракети, само че не в особено построени бункери, а в подземни пространства като подземни паркинги, метрото и подземни търговски центрове.

Столицата Тайпе разполага с повече от 4600 такива убежища, които могат да поберат към 12 милиона души, което е повече от четири пъти популацията на страната.

Властите в Тайпе актуализират базата данни с избраните убежища, поместват местонахождението им в приложение за смарт телефони и стартират акция в обществените медии и с плакати, с цел да се уверят, че хората знаят по какъв начин да намерят най-близкото леговище.

Входовете на приютите са обозначени с жълт етикет с размер на лист хартия А4, на който е посочен оптималният брой хора, които могат да бъдат настанени.

Високопоставен чиновник в градската работа, отговарящ за приютите, съобщи, че събитията в Европа са довели до ново чувство за извънредност.

„ Погледнете войната в Украйна “, сподели Аберкромби Ян, шеф на Службата за ръководство на постройките.

„ Няма гаранция, че няма да бъдат наранени почтени хора “, сподели той и добави, че
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР