Тайнствено създание, сравнявано с митичното чудовище от Лох Нес, обитава

...
Тайнствено създание, сравнявано с митичното чудовище от Лох Нес, обитава
Коментари Харесай

Братовчед на Неси обитава езерото Шамлейн

Тайнствено творение, сравнявано с митичното страшилище от Лох Нес, населява езерото Шамплейн (Чамплейн), лежащо на границата сред Съединени американски щати и Канада. Легендата за него е известна по тези места от епохи и даже през днешния ден продължава да вълнува учените, както и да води феновете на мощни чувства точно тук.

Езерото е кръстено на французина Самюел дьо Шамплейн, който го открива при започване на седемнадесети век. Според някои изказвания точно той е бил един от първите, забелязали големия застрашителен звяр, макар че доказателствата за това са много спорни.

Говори се, че още тогава той завил, че е видял във водите на езерото 6-метрова змия с глава, напомняща тази на кон. Тогава обаче никой не взел думите му под огромно внимание.

Смята се, че първото документирано наблюдаване на чудовището Шамп е осъществено чак през деветнадесети век. През 1819 година лодкар забелязал голямо творение да се движи във водата, а по думите му вратът му бил толкоз дълъг, че се подавал на най-малко четири метра от водата.

По-късно за застрашителен звяр, обитаващ езерото, разказал и фермерът Джон Макдугал, който постоянно плавал по водите му. При едно от прекосяванията си той привързал с въжета два коня, които плували зад него.

 Езеро Чамплейн

Докато направлявал кануто си, той усетил, че ненадейно нещо голямо стартира да дърпа животните към дъното. Силата му била толкоз огромна, че евентуално създанието щяло да потопи и него, в случай че не съумял в точния момент да отреже връвта на конете.

Оттогава до ден сегашен към този момент има стотици разкази за ужасяващия звяр, само че обликът му продължава да бъде мистерия за науката. Много хора настояват, че това е голяма есетра или различен тип едра риба, която живее отдавна в това езеро. Други пък считат, че става дума за плезиозавър – великански воден див звяр от ерата креда, който по някаква причина е оживял до през днешния ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР