Тайланд легализира отглеждането и притежанието на марихуана. Планът на министъра

...
Тайланд легализира отглеждането и притежанието на марихуана. Планът на министъра
Коментари Харесай

Тайланд легализира марихуаната, но пушенето й не се насърчава

Тайланд легализира развъждането и притежанието на марихуана. Планът на министъра на публичното здраве да стартира от през днешния ден раздаването на 1 млн. стръка разсад марихуана ускори усещането, че Тайланд се трансформира в страна на чудесата за марихуаната.
Решението на локалната организация по храните и медикаментите да отстрани растението от категорията на наркотичните субстанции трансформира Тайланд в първата азиатска страна, която декриминализира марихуаната за здравна и развлекателна приложимост.

Тя обаче не последва образеца на Уругвай и Канада - единствените две страни в света, които до момента са легализирали използването на марихуаната с развлекателна цел на национално равнище.

Засега наподобява, че няма да се поставят старания да се следи какво могат да отглеждат и пушат хората вкъщи, като се изключи че би трябвало да се записват и да заявяват, че е за медицински цели.

Страната е известна най-много със своя вид марихуана Thai Stick.

Тайландското държавно управление обаче предизвести, че пушенето на публични места към момента може да се смята за нарушение на публичния ред, а евентуалното наказване е 3 месеца затвор и санкция в размер на 25 000 бата (780 долара). Извличаните масла от марихуаната пък остават противозаконни, в случай че съдържат над 0.2% тетрахидроканабинол (THC).

Туристите би трябвало да работят внимателно, до момента в който разпоредбите не станат по-ясни след приемането на новия закон за канабиса, споделя пред CNBC професор Сарана Сомано от Университета в Чанг Май.

“Все още има опасности. Проблемът е, че канабисът към този момент не е считан за опиат, само че няма държавни наредби и правила, регулиращи потреблението му,” споделя тя.

“Не се загатва за ограничавания за използването му или за шофирането след приложимост. Това може да е неточност от страна на държавното управление в опита му да прибърза да удовлетвори гласоподавателите без в действителност да е възнамерявало нещата в елементи и да изясни на обществото какво се случва.”

Тайланд желае главно да навлезе на пазара на здравна марихуана. Страната към този момент има добре развита промишленост на медицински туризъм, а тропическият й климат е съвършен за развъждането на канабис.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР